Sök artiklar på HejaOlika

Vi bygger om sök-funktionen. Under tiden kan du söka i vårt arkiv på denna tillfälliga söksida.

 

Rehablitering via nätet. Gerd Söderman på Welfare Sverige lanserar ett nytt system för att få hjälp med sjukgymnastiken på distans.

Nu kan sjukgymnaster hjälpa dig träna på distans

I stället för att få träningsprogrammet med hem på ett lätt bortglömt papper så får patienten en pekskärm med tillhörande kinect-kamera, och kan följa sitt program på skärmen samtidigt som sjukgymnasten kan se att programmet fungerar och blir gjort som det ska.
Publicerad: 2014-12-01

Funka för livet anordnades senast våren 2014 i Växjö och hade då cirka 75 utställare och 1500 besökare.

Sydsvensk hjälpmedelsmässa växer till fler orter

I skuggan av de stora mässarrangörerna i storstäderna växer mässan “Funka för livet” i södra Sverige. Efter två framgångsrika arrangemang i Växjö år 2012 och 2014 utvidgas verksamheten nu med mässor även i Karlskrona och Halmstad.


Publicerad: 2014-12-01

Björn Larsson får ingen draghjälp av svenska landsting - trots det har "zoomen" nu sålts i nästan 300 exemplar.

Elrullstol för terräng spränger 300-vallen

Runt 120 exemplar av Zoom Uphill rullar i Sverige, och totalt har det nu sålts 300 exemplar av denna lätta terränggående elrullstol. Detta trots att den enligt Zoomabilitys vd Björn Larsson är “alltför bra” och därför inte är godkänd som hjälpmedel av svenska landsting.
Publicerad: 2014-12-01

Anna Barsk Holmbom. Foto: Linnea Bengtsson.

Guide: Så klarar du arbetstidsreglerna

Anna Barsk Holmbom hjälper dig att göra rätt

De nya arbetstidsreglerna inom personlig assistans har blivit en obehaglig överraskning för många. Brukare, anhöriga, anordnare och assistenter – alla berörs. Att göra fel kan få allvarliga konsekvenser. Anna Barsk Holmbom guidar dig rätt.


Publicerad: 2014-10-23

Harald Strand. Foto: Linnea Bengtsson.

Minnen dyker upp


Publicerad: 2014-11-23

Rätten att leva som andra stod i fokus när riksdagen år 1993 beslöt att införa LSS, lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. Foto: Melker Dahlstrand.

LSS-skolan lektion 1: De grundläggande principerna

I detta första avsnitt av artikelserien LSS-skolan beskriver Harald Strand bakgrunden

LSS ska göra det möjligt för alla att vara självständiga och delaktiga. Lagen slår fast att alla har lika värde och att ingen ska ses som ”föremål för åtgärder”. I detta första avsnitt av artikelserien LSS-skolan beskriver Harald Strand bakgrunden och de grundläggande principerna. Han beskriver även lagens omfattning, mål och kvalitet.
Publicerad: 2014-11-22

Mer tid att stödja boende när läkemedlen signeras i appen

100 miljoner signeringar av ordinerade läkemedel görs varje år i Sverige, fram till nu till största delen manuellt med papper och penna. Företaget Appva visar på MVT 2015 hur man kan göra denna pappersrutin digital och på många sätt få bättre koll på medicinering och annat.
Publicerad: 2014-11-19

Foto

Strandhäll lovar bekämpa ökande fattigdom

– Utvecklingen måste vändas. Det säger socialförsäkringsminister Annika Strandhäll idag i en kommentar till larm om ökande fattigdom som bland annat drabbar personer med funktionsnedsättningar.
Publicerad: 2014-11-19

Omslag till Föräldrakraft nr 6, 2014

Läs den digitala versionen av Föräldrakraft 6, 2014 idag

Du som är prenumerant på Föräldrakrafts papperstidning kan nu läsa nr 6, 2014 i digital version. Denna 76-sidiga utgåva har ett stort tema om skolan samt mindre teman om juridik och ekonomi.


Publicerad: 2014-11-19

500