Sök artiklar på HejaOlika

Vi bygger om sök-funktionen. Under tiden kan du söka i vårt arkiv på denna tillfälliga söksida.

 

Med det nya lönetaket för nystartsjobb stoppar regeringen en viktig karriärväg för personer med nedsatt arbetsförmåga, skriver Li Jansson.

Bättre kvalitet med företagande i daglig verksamhet

Insatserna för personer med funktionsnedsättning har ett helt eget språk, ofta helt obegripligt för utomstående. Begreppet ”Daglig verksamhet” låter så intetsägande att få ställer följdfrågor. Verkligheten är dock betydligt mer spännande än så.
Publicerad: 2014-09-16

- Jag hörde av en nyanställd att hon introducerats av sin chef med orden ”Håller man inte budget är man odemokratisk”, sägerAnnika Strandhäll. Foto: Linnea Bengtsson.

Alltmer pressat jobb för socialsekreterare

Var tredje socialsekreterare funderar ofta på att byta jobb. Det visar en ny studie. – Det här är ännu mer alarmerande än vad vi har vetat förut, säger Annika Strandhäll, förbundsordförande i Vision.
Publicerad: 2014-09-10

De har fört Östhammars kommun till Sverigetoppen. Barbro Mattsson, i mitten, tillsammans med  kommunstyrelsens vice ordförande Margareta  Widén-Berggren, Barbro Mattsson och kommunstyrelsens ordförande Jacob Spangenberg.

Östhammar i topp för tillgänglighet

Östhammar toppar listan före Osby och Gävle när det gäller kommuner som är bäst på tillgänglighet, medan Arjeplog, Heby och Boden ligger på de tre sista platserna i företaget Humanas tillgänglighetsbarometer.
Publicerad: 2014-09-09

- Det brukar kunna vara 2 500 över på en månad, men den här månaden åkte han på en flyttstädning också när han bytte bostad, så där gick 900 kronor till, säger Björn Rubenson som oroas över den allt mer åtskruvade ekonomin för sin huvudman.

God man tvingas bevittna allt tuffare villkor

Som god man har Björn Rubenson i västgötska Karlsborg bevittnat hur ekonomin kan skruvas åt för en människa med funktionsnedsättning. Hans huvudman, 37-årige Magnus, har mindre än 5 000 i månaden att leva för när hyran för hans etta är betald. Att gå på bio eller köpa sig en pizza är på gränsen för vad hans ekonomi skulle klara av.
Publicerad: 2014-09-07

- Vi ska ge kommunerna verktyg för att införa ny välfärdsteknologi snabbare, säger Dennis Søndergård, projektledare på Nordens Välfärdscenter.

Han samlar Nordens kommuner kring satsning på nya hjälpmedel

Ett större utbud av hjälpmedel, lägre priser och snabbare införande av ny teknik. Nordens Välfärdscenter samlar Nordens kommuner för att staka ut en gemensam väg mot ökad användning av modern välfärdsteknologi.
Publicerad: 2014-09-02

Harald Strand. Foto: Linnea Bengtsson.

Juridik och sunt förnuft

KRÖNIKA. En period av mitt yrkesliv arbetade jag ofta nära affärsjurister i processer där parterna ofta var oense om avtalstolkningar. Mina jurister lärde mig att ”juridik är i grunden sunt förnuft”. På så sätt avslutades de flesta processerna i förlikning. Rimligt då båda parter kunde prognostisera utfallet i en eventuell domstolsförhandling!
Publicerad: 2014-08-29

Lars Lööw.

Hur kommer vi vidare?

Nyligen hörde jag ett inslag i på Dagens Eko om bedrägerier med assistansersättningen. En åklagare var tydlig om att brott mot samhällssystem är extra allvarliga. Det som fick mig att fundera vidare var den bedrägerijagande tjänstemannen på Försäkringskassan som lite förvirrat börjar prata om ”de där svagaste i samhället som vi givit något till”.
Publicerad: 2014-08-28

506