Sök artiklar på HejaOlika

Vi bygger om sök-funktionen. Under tiden kan du söka i vårt arkiv på denna tillfälliga söksida.

 

Leva & Fungera äger rum 4-6 april 2017 på Svenska Mässan i Göteborg.

3 dagar som inspirerar och underhåller

Hitta rätt bland seminarierna på Leva & Fungera

Under de tre mässdagarna den 4–6 april 2017 fylls scenen med föreläsningar och shower för alla smaker. Vi tipsar om vad som händer.
Publicerad: 2017-02-24

- Jag var supertrött på våra analoga scheman och kalendrar som ofta gick söner eller försvann, berättar Jimmy Sundbom.

App-nyheten BudEye skapar rutin i vardagen

Det började med att Jimmy behövde en digital kalender till sin egen dotter


Publicerad: 2017-02-24

Växthus och hundar ger hopp om jobb för unga.

Här växer hoppet om jobb

Beateberg satsar på arbetsträning på hunddagis och i växthus

Hur fixar man jobb om man är ung och inte klarar hetsen på den vanliga arbetsmarknaden? På Leva & Fungera kommer Beatebergs hunddagis i Göteborg att ge svar på den frågan. Det gör man genom att presentera det nya projektet ”Hopp om jobb”.
Publicerad: 2017-02-24

Företagsledaren och paralympikern Mats Laveborn kom på idén med ett motordrivet bandfordon för att ta sig ut i naturen med rullstolen.

Eldrivet bandfordon öppnar för äventyr i naturen

Paralympics-mästaren förverkligar sin dröm

Ett eldrivet bandfordon kan vara bra att ha när man ska ut i naturen. Och nu lanserar nystartade Swedish Goliat en sådan tillbehörsprodukt för manuella rullstolar. – Mudskipper tar dig med på äventyret du inte trodde var möjliga, säger Mats Laveborn som kom på idén till produkten.
Publicerad: 2017-02-24

Pelle Kölhed.

”Vi har tagit ett kliv 40 år tillbaka med nya tillämpningen av LSS”

Handikappförbundens hårda dom

– Den förändrade tillämpningen vi har sett av LSS innebär ett kliv 40 år tillbaka i tiden, till en tid där personer med funktionsnedsättning saknade självbestämmande. Då var det tjänstemän eller vårdpersonal som definierade livet, säger Pelle Kölhed, Handikappförbunden.
Publicerad: 2017-02-23

Arbetsgivare måste börja betrakta erfarenheterna som en resurs, menar Håkan Högberg, Per Olof Larsson och Helene Mellström som har skrivit debattartikeln.

Se funktions-nedsättning som en merit i arbetslivet

Debattartikel av Håkan Högberg, Per Olof Larsson och Helene Mellström.

DEBATTARTIKEL. Det är viktigt att det finns anställda med egen erfarenhet av funktionsnedsättning i välfärden. Att veta att det finns personer med egen erfarenhet exempelvis i en skola eller vårdcentral skulle motverka det främlingskap och upplevelse av okunskap som många personer med funktionsnedsättning och deras anhöriga ibland känner.
Publicerad: 2017-02-17

R82 Flamingo High-low heter den nya modellen steglös höjdjustering.

Äntligen kan sitsen hissas upp och ner på dusch- och toastolen

En av många nyheter hos Etac på Leva & Fungera

En ny dusch- och toalettstol för barn blir en av många nyheter i Etacs monter på Leva & Fungera i Göteborg i april. – Det är en beprövad produkt men nu har den fått ett nytt underrede som kan hissas upp och ned – det blir till stor nytta för föräldrar som ändå måste slita hårt, säger Håkan Ericsson, affärschef på Etac.
Publicerad: 2017-02-17

Appens förslag på aktiviteter kan anpassas för det egna barnets intressen.

Appen som kan hjälpa ditt barn att bli mer aktivt

Underlättar med bilder och tydliga tips

Många barn har svårt för att komma ut på aktiviteter. Kan en ny app ändra på det? Det tror Annika Melin på Språkbussen, som på Leva & Fungera låter besökarna testa en helt ny app för att välja fritidsaktiviter.
Publicerad: 2017-02-17

Problem hos Försäkringskassan får inte basuneras ut som "fusk i assistansersättningen", menar debattartikelns författare Harald Strand.

Det verkliga fusket härrör från dåligt ledarskap

Istället för att basunera ut ”fusk i assistansersättningen” ska cheferna i Försäkringskassan skämmas, skriver Harald Strand.

DEBATT. Det verkliga fusket i assistansersättningen är något som härrör från dåligt ledarskap i Försäkringskassan. Istället för att basunera ut ”fusk i assistansersättningen” ska cheferna i Försäkringskassan skämmas.
Publicerad: 2017-02-17

51