Sök artiklar på HejaOlika

Vi bygger om sök-funktionen. Under tiden kan du söka i vårt arkiv på denna tillfälliga söksida.

 

Harald Strand är författare till LSS-skolan och Funktionsrättskonventionen - en orientering här på HejaOlika. Foto: Linnea Bengtsson.

Grundläggande principer i funktionsrätts-konventionen

Funktionsrättskonventionen – en orientering. Avsnitt 2: Artiklarna 1–4.

AVSNITT 2. Konventionen om rättigheter för personer med funktionsnedsättning består av ett förord och 50 artiklar. Här går Harald Strand igenom konventionens artiklar 1–4, som beskriver de grundläggande principerna.
Publicerad: 2017-03-03

Roboten hämtar rullstolen och placerar den i bagaget.

Roboten lastar in rullstolen i bilens bagage

Nya bilar med rullstolsrobot och Space Drive-styrning

Tre olika bilmodeller finns på plats i Bilanpassning i Staffanstorps monter på Leva & Fungera, bland annat en Volvo V70 med en robot som lastar in rullstolen automatiskt.
Publicerad: 2017-03-02

Eszter Horváth Tóthné. Foto: Linnea Bengtsson.

”Det värsta var att bli kallad häxa”

Eszter Horváth Tóthné efter 20 år med konduktiv pedagogik i Sverige

Hösten 1996 blossade en het debatt om habilitering upp. Det berodde på några tv-dokumentärer om en ”magisk” ungersk kvinna, som kunde lära svårt CP-skadade barn att gå.
Publicerad: 2017-03-02

Kedjefilten har en ficka på framsidan som kan användas för ytterligare taktil stimulans eller som förvaring. Foto: Somna.

Nya tyngdprodukter för mer värme och aktivitet

Somna ser ökad behov av hjälpmedel för att komma till ro

Nya svenska tyngdprodukter visas upp av Somna AB på Leva & Fungera. De två viktigaste nyheterna är Kedjetäcket Sensitive och Kedjefilten Active.
Publicerad: 2017-03-02

Harald Strand. Foto: Linnea Bengtsson.

LSS-gruppen är för liten!

En liten grupp försvinner lätt i den offentliga debatten. Är sedan gruppen dessutom inte högljudd av den enkla anledningen att man inte kan vara ute i samhället, så är det kört!
Publicerad: 2017-03-01

Den digitala dagboken kommer snart även i vuxen-version.

Kognitivt stöd till fler med nyheter från PictureMyLife

Vuxen-version släpps på Leva & Fungera

Populära PictureMyLife har en digital Dagbok som hjälper barn och unga med behov av kognitivt stöd att kommunicera på ett enkelt och tryggt sätt. Nu kommer detta digitala hjälpmedel snart även i en vuxenversion.
Publicerad: 2017-02-28

Debattartikelns författare är (medurs från vänster) Elisabeth Wallenius, Ann Nordgren, Robert Hejdenberg, Cecilia Gunnarsson och Veronica Wingstedt de Flon.

Sällsynta patienter saknar förtroende för vården

Sjukvårdministern måste agera, anser debattörerna

DEBATT. Den 28 februari är det Sällsynta dagen. Det är en dag med fokus på sällsynta diagnoser med syfte att uppmärksamma de omfattande svårigheter som är förenade med att leva med en sällsynt diagnos. Möjligheten att få adekvat vård är för denna grupp långt ifrån densamma som för dem som har välkända tillstånd.
Publicerad: 2017-02-28

Gömmer det sig en proffsfotograf inom dig? Tävla om att ta bästa bilden på temat "liv och rörelse". Foto: Linnea Bengtsson.

Vad innebär liv och rörelse för dig? Stor fototävling inför Leva & Fungera

Vinnarna presenteras på mässan

Vad betyder ”liv och rörelse” för dig? Ta ett foto som du tycker symboliserar liv och rörelse – och var med i vår fototävling!
Publicerad: 2017-02-27

Our Normal ska göra det enklare att hitta familjekontakter.

Ny mötesplats på webben hjälper dig hitta nya familjekontakter

Presenteras i fullmatat scenprogram på Leva & Fungera

En hel dag fullproppad med ny kunskap om bland annat skola och arbete. Bräcke Diakoni har ett spännande scenprogram onsdagen 5 april på Leva & Fungera. En av nyheterna som presenteras är den nya webbsajten Our Normal. Sajten ska göra det enklare för familjer med barn med funktionsvariationer att ta kontakt med varandra.
Publicerad: 2017-02-27

56