Sök artiklar på HejaOlika

Vi bygger om sök-funktionen. Under tiden kan du söka i vårt arkiv på denna tillfälliga söksida.

 

Appens förslag på aktiviteter kan anpassas för det egna barnets intressen.

Appen som kan hjälpa ditt barn att bli mer aktivt

Underlättar med bilder och tydliga tips

Många barn har svårt för att komma ut på aktiviteter. Kan en ny app ändra på det? Det tror Annika Melin på Språkbussen, som på Leva & Fungera låter besökarna testa en helt ny app för att välja fritidsaktiviter.
Publicerad: 2017-02-17

Problem hos Försäkringskassan får inte basuneras ut som "fusk i assistansersättningen", menar debattartikelns författare Harald Strand.

Det verkliga fusket härrör från dåligt ledarskap

Istället för att basunera ut ”fusk i assistansersättningen” ska cheferna i Försäkringskassan skämmas, skriver Harald Strand.

DEBATT. Det verkliga fusket i assistansersättningen är något som härrör från dåligt ledarskap i Försäkringskassan. Istället för att basunera ut ”fusk i assistansersättningen” ska cheferna i Försäkringskassan skämmas.
Publicerad: 2017-02-17

Foto

Hallå där, Anna Pella!

Varför har du skrivit en bok om att vara förälder? (Se även länken till inslaget på TV4 Nyhetsmorgon)

När Föräldrakrafts reporter Anna Pella fick en dotter med en svår hjärnskada undrade hon om någon annan förälder varit med om något liknande och överlevt. För två år sedan satte hon sig ned och började sammanställa de dagboksanteckningar hon skrivit genom åren. Resultatet blev boken ”När du ler stannar tiden” som kommer ut den 7 mars.
Publicerad: 2017-02-16

Co-Pilot 2 har en kontrollpanel som visar hastighet, batterinivå och mycket mer.

Busenkelt handtag för dig som vill ha lite extra hjälp ibland

Co-Pilot 2 är en av många Permobil-nyheter på Leva & Fungera

Permobils monter kommer att vara fylld med nyheter på Leva & Fungera i april både vad gäller rullstolar och bilanpassningar. En av de produkter som väntas väcka stort intresse är ”Co-Pilot 2”.
Publicerad: 2017-02-16

Han vill satsa mer på nya kurser och sociala aktiviteter. Eric Sandström är biträdande rektor på Valjevikens folkhögskola. Foto: Anders Lindström.

Folkhögskolan satsar – trots att statliga stödet blir allt sämre

"Vi skulle kunna göra mycket mer om vi hade kostnadstäckning"

Valjevikens folkhögskola jobbar aktivt med nya satsningar – trots att krisen inom folkhögskolevärlden har blivit allt svårare. – På Valjeviken löser vi det genom att kompletterande verksamheter får vara med och betala, men så ska det inte behöva vara, säger Eric Sandström, biträdande rektor.
Publicerad: 2017-02-15

Andreas Collin från Göteborg är Paralympicsmedaljör i rullstolsrugby, och har stor nytt av ett elastiskt universalband för att kunna lyfta och leka med sin dotter. Här testar han det nya elastiska universalbandet med det nya förbättrade kardborrelåset.

Många nya bälten och selar visas upp på Leva & Fungera i april

Fokus på flexibilitet och ökad komfort

Leva & Fungera i april väntas bjuda på många nyheter. Hea Medical är ett av företagen som laddar upp med många produktnyheter, bland annat inom bälten och selar.
Publicerad: 2017-02-15

LSS dag.jpg

Lyckad temadag om LSS

FÖRENINGSNYTT. Det blev stor uppslutning när årets första temadag om LSS gick av stapeln på hotell Anglais i Stockholm. Länsförbundet var värd för dagen och Harald Strand moderator. Efter ett inledande tal av Harald om LSS idag vidtog en genomgång av den pågående LSS-utredningens sammansättning och uppdrag.


Publicerad: 2017-02-14

Olika former av rehabilitering och träning ingår i alla kurser. Foto: Roger Karlsson.

”Ung rehab” rullas ut

Nya temakurser presenteras på Leva & Fungera

”Ung rehab” är en av många nya temakurser som Valjeviken puffar för på Leva & Fungera i april. Som man förstår av namnet är aktiviteterna anpassade för personer som är lite yngre – och det handlar inte bara om träning och rehabilitering.
Publicerad: 2017-02-14

Valjeviken har förutom ett gym även fullstor sporthall och simhall med flera bassänger. Foto: Roger Karlsson.

Här kan unga förverkliga drömmen om idrottsskola på heltid

På Leva & Fungera lanserar Valjeviken den nya möjligheten

Många unga med funktionsnedsättningar vill satsa på idrott och hälsa. Det är bakgrunden till att Valjevikens folkhögskola utanför Sölvesborg nu lanserar en heltidsutbildning med denna inriktning.
Publicerad: 2017-02-14

57