Sök artiklar på HejaOlika

Vi bygger om sök-funktionen. Under tiden kan du söka i vårt arkiv på denna tillfälliga söksida.

 

Arbetsgivare måste börja betrakta erfarenheterna som en resurs, menar Håkan Högberg, Per Olof Larsson och Helene Mellström som har skrivit debattartikeln.

Se funktions-nedsättning som en merit i arbetslivet

Debattartikel av Håkan Högberg, Per Olof Larsson och Helene Mellström.

DEBATTARTIKEL. Det är viktigt att det finns anställda med egen erfarenhet av funktionsnedsättning i välfärden. Att veta att det finns personer med egen erfarenhet exempelvis i en skola eller vårdcentral skulle motverka det främlingskap och upplevelse av okunskap som många personer med funktionsnedsättning och deras anhöriga ibland känner.
Publicerad: 2017-02-17

R82 Flamingo High-low heter den nya modellen steglös höjdjustering.

Äntligen kan sitsen hissas upp och ner på dusch- och toastolen

En av många nyheter hos Etac på Leva & Fungera

En ny dusch- och toalettstol för barn blir en av många nyheter i Etacs monter på Leva & Fungera i Göteborg i april. – Det är en beprövad produkt men nu har den fått ett nytt underrede som kan hissas upp och ned – det blir till stor nytta för föräldrar som ändå måste slita hårt, säger Håkan Ericsson, affärschef på Etac.
Publicerad: 2017-02-17

Appens förslag på aktiviteter kan anpassas för det egna barnets intressen.

Appen som kan hjälpa ditt barn att bli mer aktivt

Underlättar med bilder och tydliga tips

Många barn har svårt för att komma ut på aktiviteter. Kan en ny app ändra på det? Det tror Annika Melin på Språkbussen, som på Leva & Fungera låter besökarna testa en helt ny app för att välja fritidsaktiviter.
Publicerad: 2017-02-17

Problem hos Försäkringskassan får inte basuneras ut som "fusk i assistansersättningen", menar debattartikelns författare Harald Strand.

Det verkliga fusket härrör från dåligt ledarskap

Istället för att basunera ut ”fusk i assistansersättningen” ska cheferna i Försäkringskassan skämmas, skriver Harald Strand.

DEBATT. Det verkliga fusket i assistansersättningen är något som härrör från dåligt ledarskap i Försäkringskassan. Istället för att basunera ut ”fusk i assistansersättningen” ska cheferna i Försäkringskassan skämmas.
Publicerad: 2017-02-17

Foto

Hallå där, Anna Pella!

Varför har du skrivit en bok om att vara förälder? (Se även länken till inslaget på TV4 Nyhetsmorgon)

När Föräldrakrafts reporter Anna Pella fick en dotter med en svår hjärnskada undrade hon om någon annan förälder varit med om något liknande och överlevt. För två år sedan satte hon sig ned och började sammanställa de dagboksanteckningar hon skrivit genom åren. Resultatet blev boken ”När du ler stannar tiden” som kommer ut den 7 mars.
Publicerad: 2017-02-16

Co-Pilot 2 har en kontrollpanel som visar hastighet, batterinivå och mycket mer.

Busenkelt handtag för dig som vill ha lite extra hjälp ibland

Co-Pilot 2 är en av många Permobil-nyheter på Leva & Fungera

Permobils monter kommer att vara fylld med nyheter på Leva & Fungera i april både vad gäller rullstolar och bilanpassningar. En av de produkter som väntas väcka stort intresse är ”Co-Pilot 2”.
Publicerad: 2017-02-16

Han vill satsa mer på nya kurser och sociala aktiviteter. Eric Sandström är biträdande rektor på Valjevikens folkhögskola. Foto: Anders Lindström.

Folkhögskolan satsar – trots att statliga stödet blir allt sämre

"Vi skulle kunna göra mycket mer om vi hade kostnadstäckning"

Valjevikens folkhögskola jobbar aktivt med nya satsningar – trots att krisen inom folkhögskolevärlden har blivit allt svårare. – På Valjeviken löser vi det genom att kompletterande verksamheter får vara med och betala, men så ska det inte behöva vara, säger Eric Sandström, biträdande rektor.
Publicerad: 2017-02-15

Andreas Collin från Göteborg är Paralympicsmedaljör i rullstolsrugby, och har stor nytt av ett elastiskt universalband för att kunna lyfta och leka med sin dotter. Här testar han det nya elastiska universalbandet med det nya förbättrade kardborrelåset.

Många nya bälten och selar visas upp på Leva & Fungera i april

Fokus på flexibilitet och ökad komfort

Leva & Fungera i april väntas bjuda på många nyheter. Hea Medical är ett av företagen som laddar upp med många produktnyheter, bland annat inom bälten och selar.
Publicerad: 2017-02-15

LSS dag.jpg

Lyckad temadag om LSS

FÖRENINGSNYTT. Det blev stor uppslutning när årets första temadag om LSS gick av stapeln på hotell Anglais i Stockholm. Länsförbundet var värd för dagen och Harald Strand moderator. Efter ett inledande tal av Harald om LSS idag vidtog en genomgång av den pågående LSS-utredningens sammansättning och uppdrag.


Publicerad: 2017-02-14

64