Sök artiklar på HejaOlika

Vi bygger om sök-funktionen. Under tiden kan du söka i vårt arkiv på denna tillfälliga söksida.

 

Talar i New York denna vecka. Anna Oredsson (mitten) och Nora Sandholdt (till vänster) får internationell uppmärksamhet för projektet om föräldraskap och funktionsnedsättning. Fotot är från mässan Funka för livet i Karlskrona hösten 2015.

New York nästa för ”Mamma, pappa, lam”

Den här veckan uppmärksammas svenska framgångar inom föräldraskap och funktionsnedsättningar på FN-högkvarteret i New York. Nora Sandholdt, Erika Nilsson och Anna Oredsson berättar om projektet ”Mamma, pappa, lam”.
Publicerad: 2016-06-13

Harald Strand. Foto: Linnea Bengtsson.

LSS-skolan lektion 14: Kontinuitet

En av lagens viktigaste principer hotas just nu av hårda omprövningar

En grundbult i LSS är principen om kontinuitet, för att den enskilde ska känna trygghet i stödet. Men både kommuner och Försäkringskassan misshandlar principen genom att göra ständiga omprövningar, trots att behoven ofta inte har förändrats.
Publicerad: 2016-06-13

Björn Häll-Kellerman. Foto: Linnea Bengtsson.

Han lämnar (S) i protest mot Åsa Regnérs politik

Unga Rörelsehindrades ordförande Björn Häll-Kellerman lämnar Socialdemokraterna och jobbet i Stockholms stadshus. Han motiverar beslutet med att partiet inte längre ”tycks vilja stå upp för alla människors rätt att bestämma över och leva sina liv”.
Publicerad: 2016-06-12

Markoolio hyllade fjolårets många vinnare på scenen, som här Martin Jönsson tog hem LidingöRuset 1,7 och 4 km-sträckor. Foto: Linnea Bengtsson.

”Glädjen när man går i mål på Ruset och Rullet är obeskrivlig”

Jessica Lindén på Lidingöloppet hoppas på ännu fler deltagare i LidingöRuset och -Rullet i september 2016. Och så håller hon tummarna för att Markoolio är tillbaka på scenen.
Publicerad: 2016-06-12

Nassim al Fakir och Torkel Klingberg föreläser båda på Dysleximässn i Solna idag.

De lockar till årets stora dyslexihändelse

Dysleximässan är årets stora ”dyslexi-händelse”. Och i år har Dyslexiförbundet FMLS laddat upp med ett extra spännande program. Musikern och skådespelaren Nassim al Fakir är en av kändisarna som väntas dra besökare till Solnahallen i Solna. Hjärnforskaren Torkel Klingberg är ett annat affischnamn.
Publicerad: 2016-06-10

- Gång på gång ser vi hur personer med funktionsnedsättningar inte prioriteras, skriver Emmie Barklund.

”Jag jobbar, tränar och reser. Inget skulle fungera utan assistans”

Emmie, 29, skriver öppet brev till Åsa Regnér och Magdalena Andersson

Emmie Barklund vill inspirera andra som sitter i rullstol att allt är möjligt. Hon har nyligen gett ut en ungdomsroman som heter Små pusselbitar. Men nu är hon orolig för nya besparingar inom assistans. Läs hennes öppna brev till Åsa Regnér.
Publicerad: 2016-06-10

karolina-skog700.jpg

”Okunnigt och ovärdigt av nya miljöministern”

Vi vet vad det betyder när livet slås i spillror för en hel familj när en anhörig skadar hjärnan. Det skriver Hjärnskadeförbundet Hjärnkraft som ifrågasätter ett uttalande från nya miljöministern Karolina Skog (MP).
Publicerad: 2016-06-09

Danica Kragic. Foto: Anna Pella.

Sommarpratare – kända från Föräldrakraft

Danica Kragić Jensfelt, Kim Källström och Bertil Hult är tre av årets sommarpratare som också medverkat i stora intervjuer i Föräldrakraft.
Publicerad: 2016-06-09

Jobb för mer än 80 000 assistenter innebär betydande skatteintäkter. Foto: Anna Pella.

Oseriösa påståenden vilseleder om assistans

ANALYS. Vi ser i direktiven för ”Översyn av insatser enligt LSS och assistansersättningen”, och i den debatt som uppstått, åter att tveksamma påståenden används som sanning.
Publicerad: 2016-06-04

68