Sök artiklar på HejaOlika

Vi bygger om sök-funktionen. Under tiden kan du söka i vårt arkiv på denna tillfälliga söksida.

 

– Det tar på självkänslan att inte kunna hänga med och att få höra att man är lat, säger Hanna Harge. Tillsammans med sonen, som har dyslexi, utvecklade hon därför appen Schoolido som nu har 30 000 användare. Foto: Valter Bengtsson.

Hela högstadiet i en app

Ur tema Dyslexi i Föräldrakraft nr 2, 2016.

Inte hunnit anteckna på lektionen? Tappat bort viktiga papper? Saknas inlästa skolböcker? Kommit efter på grund av sjukdom? Ja, då är det ofta kört för elever som har svårigheter med att läsa, skriva och räkna. Och även om föräldrarna ställer upp så gott de kan räcker det inte för att komma ikapp. Men nu kan allt förändras!
Publicerad: 2016-10-18

Birgitta Nordström. Foto: Anna Pella.

GUIDE: Stå eller inte stå

Ur Tema Hjälpmedel i Föräldrakraft nr 2, 2016.

Många ståhjälpmedel upplevs som bökiga och klumpiga och är svåra att få in i familjens vardagsrutiner. Vi frågade Birgitta Nordström, sjukgymnast och fil. Dr i sjukgymnastik, om hur vi kan tänka kring stående och vilka alternativ som finns för att det ska bli så lustfyllt som möjligt – för alla inblandade.


Publicerad: 2016-08-05

Joel, 8, har kört elrullstol med skolkamraterna på Regnbågen i snart ett år. Foto: Anna Pella.

Känslan i att kunna själv

Ur Tema Hjälpmedel i Föräldrakraft nr 2, 2016.

Många barn med flerfunktionsnedsättning har svårt att utföra en enda aktivitet helt på egen hand. Så var det även för åttaåringarna Joel och Märta. Men med hjälp av en engagerad lärare, en särskild inlärningsmetod och en specialbyggd elrullstol kan de numera öva på just självständighet.


Publicerad: 2016-08-05

Omslag till Föräldrakraft nr 3, 2016

Ladda hem och läs Föräldrakraft nr 3, 2016 redan idag

Du som är prenumerant på Föräldrakrafts papperstidning kan nu läsa nr 3, 2016 i digital version. Denna 68-sidiga utgåva har teman om personlig assistans, hjälpmedel samt ”Skriv & läs”. Nedladdningslänken finns längst ned i denna artikel. Den är bara tillgänglig för prenumeranter som är inloggade.
Publicerad: 2016-07-31

Sidor ur Föräldrakraft nr 3, 2016 som utkommer den 8 augusti.

Nytt nummer på gång – Föräldrakraft nr 3, 2016

Ett nytt fullmatat nummer av Föräldrakraft är på gång! Omkring den 8 augusti landar tidningen i brevlådorna runt om i landet.
Publicerad: 2016-07-31

Lars-Göran Wadén.

Ett myrsteg framåt

Alice Bah Kuhnkes förslag om skärpning av diskrimineringslagen räcker inte långt, anser Lars-Göran Wadén

KRÖNIKA. Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke har aviserat att näringsidkare med färre än tio anställda inte längre ska undantas från lagen som betraktar otillgänglighet som diskriminering. Jag gläds av beskedet, men mest handlar glädjen om att Alice Bah Kuhnke äntligen slutat bryta sina löften.
Publicerad: 2016-07-11

Harald Strand. Foto: Linnea Bengtsson.

LSS är mer än personlig assistans


Publicerad: 2016-06-22

sommarnackrosor900.jpg

Trevlig sommar önskar Föräldrakraft och HejaOlika

Vi som jobbar med Föräldrakraft och HejaOlika.se tar det nu lite lugnare fram till början av augusti. Vi stänger dock inte helt. Vi kommer att sporadiskt publicera nyheter och reportage här på webben och det går bra att kontakta oss på info@faktapress.se. Nästa nummer av Föräldrakraft är ute den 10 augusti. Trevlig sommar!


Publicerad: 2017-06-30

69