Sök artiklar på HejaOlika

Vi bygger om sök-funktionen. Under tiden kan du söka i vårt arkiv på denna tillfälliga söksida.

 

Flera nya funktioner och en ny modern design är på gång för HejaOlika.se. Under hösten betatestar vi bland annat en söktjänst för lediga platser inom LSS, skola och andra verksamheter.

Snart lanseras helt ny webb med flera unika fördelar

Stora förbättringar är på gång för HejaOlika.se. Just nu arbetar vi febrilt med flera nya funktioner som gör det enklare att hitta lediga platser, utbildningar och föreningsnyheter inom funktionshinderområdet.
Publicerad: 2016-09-14

Maria Persdotter (till höger) kräver gemensamt möte med Ann-Marie Begler (överst till vänster) och Åsa Regnér - hittills utan resultat.

RBU kräver omedelbart stopp för indragen assistans

Ett omedelbart stopp för alla nya beslut som innebär att barn och familjer förlorar personlig assistans. Det kräver RBU i ett nytt uttalande idag.
Publicerad: 2016-09-13

malin-webb900.jpg

Malin växte upp med dubbla utmaningar

Ur Tema Föräldraskap i Föräldrakraft nr 1, 2016.

Hamnstaden Mokpo i Sydkorea, en kall februarinatt med lätt snöfall 1973. En polisman hör något som låter som barnskrik utanför sin vaktkur. Han går ut för att se vad som står på och ser ett litet knyte några meter bort. På marken inlindad i en filt ligger en månadsgammal flicka. Polismannen lyfter försiktigt upp henne och tar med henne in i värmen.
Publicerad: 2016-09-12

Gabriele Johansson Dittmann föreläser om adoption på Habilitering & Hälsa i Stockholm. Foto: Anna Pella.

”Alla adoptivbarn har särskilda behov”

Guide ur Tema Föräldraskap i Föräldrakraft nr 1, 2016.

Föräldrakraft har sammanställt 5 frågor och svar om adoption och funktionsnedsättning tillsammans med Gabriele Johansson Dittmann, psykolog inom Habilitering & Hälsa samt adoptivförälder till två barn där den yngsta har diagnosen autismspektrumtillstånd.
Publicerad: 2016-09-09

Kammarrätten i Göteborg har gett Anders rätt att själv bestämma var han ska bo.

Anders får inte kalla expertvittnen i kampen för att bo kvar

Anders Ekström fortsätter att kämpa mot Lekebergs kommun för att få bo kvar på Sanna gård trots hotet om tvångsflytt. Nu har han drabbats av ett nytt bakslag. Förvaltningsrätten i Karlstad har avslagit Anders begäran om muntlig förhandling.
Publicerad: 2016-09-08

”Vi letade efter en familj i er situation när vi gjorde Tidsjakten, men fick inte tag i någon som ville ställa upp. Jag är medveten om att många av er föräldrar ligger i riskzonen för utbrändhet. Därför är det extra roligt att få vara med i Föräldrakraft.” Foto: Anna Pella.

Så får du tiden att räcka till

Guide ur Föräldrakraft nr 1, 2016.

Många barnfamiljer upplever en känsla av att tiden inte räcker till. Om barnet har en funktionsnedsättning tillkommer extra mycket omvårdnad och projektledning för att koordinera familjens liv, och detta kan skapa en hög stress hos många föräldrar. I vår unika guide delar tidscoachen Petra Brask från programmet Tidsjakten med sig av sina bästa tips.
Publicerad: 2016-09-07

Tuva Lund, kommunalråd från Botkyrka och stolt vinnare av det första priset för Bästa LSS-kommun. Vem vinner nästa gång? Foto: Linnea Bengtsson.

Dags igen att nominera till ”Bästa LSS-kommun”

Botkyrka korades till 2016 års mottagare av priset - blir det din kommun nästa gång?

Botkyrka utsågs till vinnare av 2016 års pris för Bästa LSS-kommun, men vem tar hem priset 2017? Nu har vi öppnat för nya nomineringar. Missa inte chansen att lyfta fram kommuner som du tycker gör ett bra jobb!


Publicerad: 2016-09-06

Lenita Granlund, avtalssekreterare på Kommunal. Foto: Pressbild/Kommunal.

Kommunal varslar om konflikt: assistenter får alltför låg lön

Idag varslar fackförbundet Kommunal om konflikt för 40 000 personliga assistenter inom privat sektor. Redan den 13 september kan det bli blockad mot nyanställningar.
Publicerad: 2016-09-01

Sören Olsson skriver krönikor i varje nummer av Föräldrakraft.

Ensamhet

Sören Olssons krönika ur Föräldrakraft nr 3, 2016

Jag träffade för en tid sedan en ung människa, som oftast är de mest aktiva på sociala medier. Hon efterlyste djup vänskap i sitt liv. Hon vittnade om en ensamhet som kändes oerhört smärtsam, skriver Sören Olsson i sin nya krönika för Föräldrakraft.
Publicerad: 2016-08-31

70