Sök artiklar på HejaOlika

Vi bygger om sök-funktionen. Under tiden kan du söka i vårt arkiv på denna tillfälliga söksida.

 

På specialsidan finns aktuell information om vad som händer på Hjultorget.

Hjultorget öppnar på tisdag – här får du koll på nyheterna

Vill du se och lyssna på Louise Hoffsten eller Håkan Svensson, världens första sjusjukgymnast med cp-skada? Nyfiken på land- och isseglaren Blokart eller alla rullstolsnyheter? Då är Hjultorget rätt plats för dig på tisdag och onsdag, 24-25 maj, denna vecka.
Publicerad: 2016-05-23

Sören Olsson skriver krönikor i varje nummer av Föräldrakraft.

Hur mycket ska en förälder orka?

Sören Olssons krönika ur Föräldrakraft nr 2, 2016

Det sägs att den energi som är svårast att förändra är en människas energi. Energin hos en människa har en tendens att ständigt återskapa sig själv till den ursprungliga situationen. Detta oavsett om man innerst inne vet att det är en skadlig situation.


Publicerad: 2016-05-21

Ann-Marie Begler.

Försäkringskassan till mot-attack mot RBU

Begler: Uppskattningen av assistansfusk är vederhäftig

Försäkringskassans generaldirektör Ann-Marie Begler vidhåller att fusket med assistansersättning kan uppskattas till 10 procent eller mer. Det framgår av ett svar på kritiken från Maria Persdotter, förbundsordförande i RBU.
Publicerad: 2016-05-19

Kunskapsspridare. Anki Sandberg och Sven Bölte inledde NPF-forum på torsdagen. Foto: Linnea Bengtsson.

Idag möts 700 personer för att lära sig mer om NPF

NPF-forum 2016 håller öppet torsdag och fredag

På torsdagsmorgonen slog NPF-forum 2016 upp portarna i Kistamässan i norra Stockholm. 700 personer samlades för att ta del av senaste nytt inom NPF, neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.
Publicerad: 2016-05-19

Sex och relationer i fokus på 2017 års Särskolans rikskonferens

Kärlek, sex och relationer blir temat för 2017 års upplaga av Särskolans rikskonferens. Och det blir än en gång Växjö som står som värd förr arrangemanget. Senast rikskonferensen gästade Växjö var för fem år sedan och då noterades rekordstort antal deltagare.
Publicerad: 2016-05-10

Maria Persdotter (till vänster) anser att Ann-Marie Beglers uttalanden i radiointervjun bidrar till att smutskasta personlig assistans.

RBU rasar mot Ann-Marie Beglers ”smutskastning av assistans”

– Det är upprörande att Försäkringskassans generaldirektör, som säger sig vilja värna assistansreformen, sprider tveksamma siffror som bygger på lösa antagande, säger Maria Persdotter, förbundsordförande i RBU, Riksförbundet för Rörelsehindrade Barn och Ungdomar. – Assistansreformen behöver inte ytterligare smutskastning av ansvarig myndighetschef, säger Persdotter.
Publicerad: 2016-05-18

Wenche Willumsen

De nya institutionerna

Wenche Willumsen: Institutioner är inte alltid byggnader. Det kan lika gärna vara osynliga strukturer. Sättet att se på människor.

KRÖNIKA. Institutioner är inte nödvändigtvis hus eller byggnader i fysisk bemärkelse. Det kan lika gärna ligga i osynliga strukturer. I sättet att se på människovärde, skriver Wenche Willumsen.
Publicerad: 2016-05-17

Lotte Lannerberth är författare till böckerna om Lea Lejontämjare. Foto: Jörgen Nielsen.

Jag vill ge barn chansen att vara bästisar även om de är olika

KRÖNIKA. Jag tillhör dem som anser att bilderböcker har en viktig roll att spela. De ska bilda, utan att utbilda. De ska ge barn chansen att träffa människor som de inte möter i sin vardag.
Publicerad: 2016-05-16

specialsidepuff_npfforum700.jpg

Snart drar NPF-forum igång

Här hittar du aktuella intervjuer och nyheter inför veckans stora konferens och mässa om NPF

Kistamässan blir denna vecka en viktig mötesplats för alla som är intresserade av NPF, neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. På torsdag och fredag, 19-20 maj, äger NPF-forum rum på mässan i norra Stockholm.
Publicerad: 2016-05-16

76