Sök artiklar på HejaOlika

Vi bygger om sök-funktionen. Under tiden kan du söka i vårt arkiv på denna tillfälliga söksida.

 

Vilhelm Ekensteen, Intressegruppen för assistansberättigade.

Raseri över budgetförslag för personlig assistans

Protesterna växer över regeringens budgetförslag för personlig assistans nästa år. “Ett dråpslag utan dess like”, säger Inga-Kari Fryklund, Vårdföretagarna. “En halshuggning av assistansreformen”, skriver Intressegruppen för Assistansberättigade i ett uttalande.
Publicerad: 2016-09-20

Cecilia Blanck. Foto: Linnea Bengtsson.

“Regeringens budget svälter ut den personliga assistansen”

Assistansersättningen förslås höjas med 3 kronor per timme i regeringens budgetproposition idag. Det motsvarar en höjning med drygt 1 procent. – Det är den lägsta justeringen någonsin. Det fungerar förstås inte, säger Cecilia Blanck, verksamhetschef för JAG, i ett pressmeddelande.
Publicerad: 2016-09-20

Finansminister Magdalena Andersson. Foto: Linnea Bengtsson

Budgetnytt: Höjd aktivitetsersättning och prövotid för studier

En mindre förbättring av ekonomin för personer med sjuk- och aktivitetsersättning är en av dagens budgetnyheter. Vidare vill regeringen inför en prövotid för studier med bibehållen aktivitetsersättning.
Publicerad: 2016-09-20

Marika Jardert.

När jag läser om LSS-utredningen blir jag rädd, ledsen och arg

DEBATT. När jag läser om den nya LSS-utredningen så blir jag rädd, ledsen, arg. Jag har en son som i dag är 28 år och som är gravt förståndshandikappad. Vad kommer besparingarna inom LSS att innebära för honom i framtiden?


Publicerad: 2016-09-14

Flera nya funktioner och en ny modern design är på gång för HejaOlika.se. Under hösten betatestar vi bland annat en söktjänst för lediga platser inom LSS, skola och andra verksamheter.

Snart lanseras helt ny webb med flera unika fördelar

Stora förbättringar är på gång för HejaOlika.se. Just nu arbetar vi febrilt med flera nya funktioner som gör det enklare att hitta lediga platser, utbildningar och föreningsnyheter inom funktionshinderområdet.
Publicerad: 2016-09-14

Maria Persdotter (till höger) kräver gemensamt möte med Ann-Marie Begler (överst till vänster) och Åsa Regnér - hittills utan resultat.

RBU kräver omedelbart stopp för indragen assistans

Ett omedelbart stopp för alla nya beslut som innebär att barn och familjer förlorar personlig assistans. Det kräver RBU i ett nytt uttalande idag.
Publicerad: 2016-09-13

malin-webb900.jpg

Malin växte upp med dubbla utmaningar

Ur Tema Föräldraskap i Föräldrakraft nr 1, 2016.

Hamnstaden Mokpo i Sydkorea, en kall februarinatt med lätt snöfall 1973. En polisman hör något som låter som barnskrik utanför sin vaktkur. Han går ut för att se vad som står på och ser ett litet knyte några meter bort. På marken inlindad i en filt ligger en månadsgammal flicka. Polismannen lyfter försiktigt upp henne och tar med henne in i värmen.
Publicerad: 2016-09-12

Gabriele Johansson Dittmann föreläser om adoption på Habilitering & Hälsa i Stockholm. Foto: Anna Pella.

”Alla adoptivbarn har särskilda behov”

Guide ur Tema Föräldraskap i Föräldrakraft nr 1, 2016.

Föräldrakraft har sammanställt 5 frågor och svar om adoption och funktionsnedsättning tillsammans med Gabriele Johansson Dittmann, psykolog inom Habilitering & Hälsa samt adoptivförälder till två barn där den yngsta har diagnosen autismspektrumtillstånd.
Publicerad: 2016-09-09

Kammarrätten i Göteborg har gett Anders rätt att själv bestämma var han ska bo.

Anders får inte kalla expertvittnen i kampen för att bo kvar

Anders Ekström fortsätter att kämpa mot Lekebergs kommun för att få bo kvar på Sanna gård trots hotet om tvångsflytt. Nu har han drabbats av ett nytt bakslag. Förvaltningsrätten i Karlstad har avslagit Anders begäran om muntlig förhandling.
Publicerad: 2016-09-08

76