Sök artiklar på HejaOlika

Vi bygger om sök-funktionen. Under tiden kan du söka i vårt arkiv på denna tillfälliga söksida.

 

”Vi letade efter en familj i er situation när vi gjorde Tidsjakten, men fick inte tag i någon som ville ställa upp. Jag är medveten om att många av er föräldrar ligger i riskzonen för utbrändhet. Därför är det extra roligt att få vara med i Föräldrakraft.” Foto: Anna Pella.

Så får du tiden att räcka till

Guide ur Föräldrakraft nr 1, 2016.

Många barnfamiljer upplever en känsla av att tiden inte räcker till. Om barnet har en funktionsnedsättning tillkommer extra mycket omvårdnad och projektledning för att koordinera familjens liv, och detta kan skapa en hög stress hos många föräldrar. I vår unika guide delar tidscoachen Petra Brask från programmet Tidsjakten med sig av sina bästa tips.
Publicerad: 2016-09-07

Tuva Lund, kommunalråd från Botkyrka och stolt vinnare av det första priset för Bästa LSS-kommun. Vem vinner nästa gång? Foto: Linnea Bengtsson.

Dags igen att nominera till “Bästa LSS-kommun”

Botkyrka korades till 2016 års mottagare av priset - blir det din kommun nästa gång?

Botkyrka utsågs till vinnare av 2016 års pris för Bästa LSS-kommun, men vem tar hem priset 2017? Nu har vi öppnat för nya nomineringar. Missa inte chansen att lyfta fram kommuner som du tycker gör ett bra jobb!


Publicerad: 2016-09-06

Lenita Granlund, avtalssekreterare på Kommunal. Foto: Pressbild/Kommunal.

Kommunal varslar om konflikt: assistenter får alltför låg lön

Idag varslar fackförbundet Kommunal om konflikt för 40 000 personliga assistenter inom privat sektor. Redan den 13 september kan det bli blockad mot nyanställningar.
Publicerad: 2016-09-01

Sören Olsson skriver krönikor i varje nummer av Föräldrakraft.

Ensamhet

Sören Olssons krönika ur Föräldrakraft nr 3, 2016

Jag träffade för en tid sedan en ung människa, som oftast är de mest aktiva på sociala medier. Hon efterlyste djup vänskap i sitt liv. Hon vittnade om en ensamhet som kändes oerhört smärtsam, skriver Sören Olsson i sin nya krönika för Föräldrakraft.
Publicerad: 2016-08-31

Maria Johansson och Stig Nyman (till vänster) är mycket kritiska till att sjukvårdsminister Gabriel Wikström (mitten) och utredaren Olle Lundberg tycks ha glömt bort funktionshinderfrågorna i satsningen på jämlik hälsa.

Tyst om funktionshinder i storsatsning på jämlik hälsa

Regeringens utlovade satsning på jämlik hälsa får kritik av funktionshinderrörelsen. Missnöjet är stort med delrapporten från Kommissionen för jämlik hälsa, en 200-sidor rapport som bara har två sidor om funktionshinder – trots att det är tio gånger vanligare att personer med funktionsnedsättning upplever sin hälsa som dålig.
Publicerad: 2016-08-30

Harald Strand.

Gruppbostad är bra!


Publicerad: 2016-08-26

Foto: Linnea Bengtsson.

Så blir du chef över din assistans

Ur Tema Assistans i Föräldrakraft nr 1, 2016.


Publicerad: 2016-08-25

Vi samlar nyheter om funktionshinderfrågor från nästan alla viktiga medier.

Så här enkelt får du unik koll på nyheter om funktionshinderfrågor

Vill du ha senaste nytt om funktionshinderfrågor? Då har du kommit rätt. HejaOlika samlar flera gånger varje vecka de viktigaste nyheterna på “Nyhetssvepet”.
Publicerad: 2016-08-24

skola-160816-3315_400.jpg

Tipsa oss om skolor som funkar för alla

Tema Skola i Föräldrakraft nr 4, 2016

Sveriges bästa skolor, var finns de? I nästa nummer av Föräldrakraft tipsar vi om skolorna som gör sitt bästa för att funka för alla, även för elever som har funktionsnedsättningar.
Publicerad: 2016-08-22

77