Sök artiklar på HejaOlika

Vi bygger om sök-funktionen. Under tiden kan du söka i vårt arkiv på denna tillfälliga söksida.

 

Två år efter rapporten "Fångad i fattigdom?" försämras ekonomin ytterligare för personer med funktionsnedsättningar, enligt Elisabeth Langrans debattartikel.

Fortfarande fångad i fattigdom

Ekonomin allt mer orättvis för personer med LSS-insats - under 2016 ökar klyftorna ytterligare

De som har det sämst får det ännu sämre när sjuk- och aktivitetsersättningen sänks, skatteskillnaderna ökar och bostadstillägget föreslås bli mer orättvist. Det skriver Elisabeth Langran, jurist och ombudsman på FUB i Stockholms län.


Publicerad: 2016-04-08

Omslag

Ladda hem och läs Föräldrakraft nr 2, 2016 redan idag

Du som är prenumerant på Föräldrakrafts papperstidning kan nu läsa nr 2, 2016 i digital version. Denna 84-sidiga utgåva har teman om Hjultorget, anhörigstöd, särskola, AKK och NPF. Nedladdningslänken finns längst ned i denna artikel. Den är bara tillgänglig för prenumeranter som är inloggade.


Publicerad: 2016-04-05

Omslag till Föräldrakraft nr 2, 2016

Nytt nummer på gång – Föräldrakraft nr 2, 2016

Du som är prenumerant på Föräldrakrafts papperstidning kan nu läsa nr 2, 2016 i digital version. Denna 84-sidiga utgåva har teman om Hjultorget, anhörigstöd, särskola, AKK och NPF.


Publicerad: 2016-04-05

Färdtjänst­chauf­fören Giovanni Timarco har jobbat i många serviceyrken, bland annat som personlig assistent. Foto: Anna Pella.

Chauffören som har passageraren i fokus

Ur Tema Hjultorget i föräldrakraft nr 2, 2016.

Att åka färdtjänst är ett alternativt färdsätt för många personer som inte kan åka kollektivt eller har tillgång till egen bil. Men hur funkar det egentligen? Vi följde med färdtjänstchauffören Giovanni Timarco några timmar på jobbet och pratade med honom och resenärerna om vad som är viktigt när man åker färdtjänst.
Publicerad: 2016-04-05

En ny statlig ersättning för vård av närstående – VAN – är en av de frågor som drivs av riksförbundet i år. Foto: Linnea Bengtsson.

Med siktet framåt

Ur Tema Anhörigriksdagen i Föräldrakraft nr 2, 2016.

Nu laddas det för fullt inför 2016 års Anhörigriksdag i maj. Vi har träffat Pontus Oscarsson, vice ordförande för Anhörigas riksförbund, för att ta tempen på stämningen i det 20-årsjubilerande förbundet.
Publicerad: 2016-05-08

När Monica Tornevik var 43 år flyttade hon hemifrån, till en helt ny och egen lägenhet. Foto: Anna Pella.

Här bestämmer Monica

Ur Tema Hjultorget i föräldrakraft nr 2, 2016.

Att kunna välja hur hon vill bo har varit en hjärtefråga för Monica Tornevik och hennes familj ända sedan hon var i tonåren. Det kom att dröja många år innan drömmen om en egen lägenhet gick i uppfyllelse. Välkommen hem till Monica.
Publicerad: 2016-04-05

Botkyrka, Enköping och stadsdelen Örgryte-Härlanda i Göteborg har gått till final i tävlingen "Bästa LSS-kommun".

Snart avgörs vilken kommun som är bäst på LSS

Tre finalister klara

Tre finalister har nu utsetts i den nya tävlingen ”Bästa LSS-kommun”. De tre kandidaterna är Botkyrka kommun, Enköpings kommun och stadsdelen Örgryte-Härlanda i Göteborgs kommun.
Publicerad: 2016-03-30

Yvonne Bromée.

”Utbildning har gjort personalen taggad”

Finalist i tävlingen "Bästa LSS-kommun": Enköpings kommun

FINALIST I TÄVLINGEN ”BÄSTA LSS-KOMMUN”. Rätt personer på ledande poster. Det är en av förklaringarna till den framgångsrika utveckling för LSS-verksamheten i Enköpings kommun, menar Yvonne Bromée.
Publicerad: 2016-03-29

80