Sök artiklar på HejaOlika

Vi bygger om sök-funktionen. Under tiden kan du söka i vårt arkiv på denna tillfälliga söksida.

 

Désirée Pethrus.

Hon ska utreda hela LSS – här är tuffaste frågorna

Familjemedlemmars roll som assistenter är en av stridsfrågorna. Tydliga krav på nya besparingar en annan.

Désirée Pethrus har utsetts av regeringen till särskild utredare för LSS. Besparingar behöver, göras anger direktiven. Familjemedlemmars roll som assistenter är en annan av de frågor som ska utredas.
Publicerad: 2016-05-26

Bäst i Sverige - besökarna på Hjultorget fick prova på rullstolstennis med Rebecka Sternisa Bellander. Foto: Linnea Bengtsson.

Hjultorgets första dag i 22 bilder

Hjultorgets första dag blev som alltid spännande och händelserik, med en härlig blandning av produktnyheter, prova på-aktiviteter och kändisar!


Publicerad: 2016-05-24

Åsa Regnér är minister med ansvar för funktionshinderfrågorna. Foto: Linnea Bengtsson.

Direktiven för nya LSS-utredningen släpps på torsdag

På torsdag avslöjar regeringen direktiven för den utlovade LSS- och assistansutredningen. Samtidigt presenteras den person som får uppdraget som särskild utredare. Regeringen har kallat till en pressträff på torsdag den 26 maj kl 12.00. Då medverkar både ansvarig minister Åsa Regnér och den nya utredaren.
Publicerad: 2016-05-24

Jennie och Mattias Elfström är juristerna bakom den nya juristbyrå på webben som är specialinriktad på barn med funktionsnedsättningar.

Lättare att få rätt stöd med nya juristbyrån på webben

Den nya webbplats “Justly” samlar aktuell juridik för familjer som har barn med funktionsnedsättning. Det var stort intresse för webbtjänsten när den premiärvisades på NPF-forum på Kistamässan förra veckan.
Publicerad: 2016-05-23

På specialsidan finns aktuell information om vad som händer på Hjultorget.

Hjultorget öppnar på tisdag – här får du koll på nyheterna

Vill du se och lyssna på Louise Hoffsten eller Håkan Svensson, världens första sjusjukgymnast med cp-skada? Nyfiken på land- och isseglaren Blokart eller alla rullstolsnyheter? Då är Hjultorget rätt plats för dig på tisdag och onsdag, 24-25 maj, denna vecka.
Publicerad: 2016-05-23

Sören Olsson skriver krönikor i varje nummer av Föräldrakraft.

Hur mycket ska en förälder orka?

Sören Olssons krönika ur Föräldrakraft nr 2, 2016

Det sägs att den energi som är svårast att förändra är en människas energi. Energin hos en människa har en tendens att ständigt återskapa sig själv till den ursprungliga situationen. Detta oavsett om man innerst inne vet att det är en skadlig situation.


Publicerad: 2016-05-21

Ann-Marie Begler.

Försäkringskassan till mot-attack mot RBU

Begler: Uppskattningen av assistansfusk är vederhäftig

Försäkringskassans generaldirektör Ann-Marie Begler vidhåller att fusket med assistansersättning kan uppskattas till 10 procent eller mer. Det framgår av ett svar på kritiken från Maria Persdotter, förbundsordförande i RBU.
Publicerad: 2016-05-19

Kunskapsspridare. Anki Sandberg och Sven Bölte inledde NPF-forum på torsdagen. Foto: Linnea Bengtsson.

Idag möts 700 personer för att lära sig mer om NPF

NPF-forum 2016 håller öppet torsdag och fredag

På torsdagsmorgonen slog NPF-forum 2016 upp portarna i Kistamässan i norra Stockholm. 700 personer samlades för att ta del av senaste nytt inom NPF, neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.
Publicerad: 2016-05-19

Sex och relationer i fokus på 2017 års Särskolans rikskonferens

Kärlek, sex och relationer blir temat för 2017 års upplaga av Särskolans rikskonferens. Och det blir än en gång Växjö som står som värd förr arrangemanget. Senast rikskonferensen gästade Växjö var för fem år sedan och då noterades rekordstort antal deltagare.
Publicerad: 2016-05-10

82