Sök artiklar på HejaOlika

Vi bygger om sök-funktionen. Under tiden kan du söka i vårt arkiv på denna tillfälliga söksida.

 

Det går mycket snabbt att koppla Armbike Kit 16" Barn till en rullstol som denna från Panthera.

Nu finns det armcyklar även till små rullstolar

En helt ny lösning för att koppla en armcykel till barnrullstolar lanseras på Hjultorget av företaget Armbike. – Vad jag vet har denna möjlighet tidigare bara funnits till rullstolar för vuxna, säger Jonny Borg.
Publicerad: 2016-03-01

Harald Strand. Foto: Linnea Bengtsson.

Normalisering


Publicerad: 2016-02-29

John Högberg ser fram emot produktnyheter, föreläsningar och mingel på Hjultorget i maj 2016. (Bakgrundsbilderna är från Hjultorget 2014.)

Han tror på full rulle på Hjultorget i maj

John Högberg räknar med att årets mässa överträffar 2014 års upplaga

– Det känns väldigt bra nu! säger John Högberg om den stora hjälpmedelsmässan Hjultorget i maj. Det mesta tyder på att årets upplaga kommer att överträffa den senaste mässan för snart två år sedan.
Publicerad: 2016-03-01

Genny körs genom att användaren flyttar sin tyngdpunkt.

Nu är den godkänd som den första aktiva elrullstolen

Visas på Funka för livet och Hjultorget i vår

Den självbalanserande elrullstolen Genny har förändrat rullstolsmarknaden. – Den skapar en helt ny grupp med högteknologiska rullstolar som gör användaren till ”kontrollspak” tack vare den nya tekniken, säger Björn Öhman på Luv2move.


Publicerad: 2016-03-01

Mattias fokuserar på att njuta av roliga år på gymnasiet och hoppas kunna jobba upp en framtida karriär inom underhållning. Foto: J Forsberg.

”Det känns jätteroligt att få vara med om att förändra”

En av de unga som medverkar i TV-dokumentären ”Brev till allmänheten” är Mattias Wolf.

Han är glad, har mycket energi och drömmer om ett framtida liv inom underhållningsbranschen. 16-årige Mattias Wolf känner sig bekväm i rampljuset och för honom var det självklart att tacka ja till att medverka i en dokumentärfilm om hans liv.
Publicerad: 2016-03-01

Jörgen Lundälv.

Lågvattenmärke för jämställdheten

Kvinnor med funktionsnedsättningar är förlorare på flera områden. Deras svaga politiska inflytande i samhället måste ses som ett lågvattenmärke för såväl nationellt jämställdhetsarbete som funktionshinderpolitik, skriver Jörgen Lundälv, docent i socialt arbete och funktionshinderforskare vid Göteborgs universitet i denna debattartikel.
Publicerad: 2016-02-29

Malte Hallquist. Foto: Tommy Andersson

”Ta reda på hur din partner funkar”

Malte Hallquist föreläser på Anhörigriksdagen i maj 2016.

Ta hjälp av en samtalsterapeut, hitta vänner som har det som ni, och lär dig hur din partner funkar. Det är pappan och underhållaren Malte Hallquists bästa tips till föräldrar som har barn med funktionsnedsättning. På årets Anhörigriksdag i Varberg föreläser han om relationer, mänskliga möten och kärlekens fem språk.
Publicerad: 2016-02-22

De som uttalar sig glömmer ofta att godmanskapet består av  tre uppdrag. Att sköta personens ekonomi det enklaste. De två andra uppdragen är svårare och kräver både personkännedom och kunskap om vad lagen föreskriver, skriver Harald Strand. Foto: Linnea Bengtsson.

”Jag vill göra kampen om insatser till samarbete om insatser”

Därför har LSS-skolan blivit så hyllad av läsarna

HejaOlikas läsare älskar LSS-skolan. ”Livsavgörande fortbildning” är en av de uppskattande kommentarerna på nätet. Harald Strand har löpande presenterat nya avsnitt i skolan som nu är uppe i elva lektioner. – Som anhörig är du i kraftigt underläge när du träffar myndigheter, du måste veta dina rättigheter i förväg, säger Harald.
Publicerad: 2016-02-22

Familjen Wallenborg.

Hemma hos familjen Wallenborg

Reportage ur Tema Föräldraskap i Föräldrakraft nr 1, 2016.

Drömmen om att bilda familj har alltid varit självklar för Ninnie och Stefan. Men det visade sig vara en lång och krokig väg fram innan deras längtan till slut blev verklighet. Idag lever de som vilken barnfamilj som helst, förutom en del praktiska skillnader och utmaningar i vardagen. Välkomna hem till familjen Wallenborg.
Publicerad: 2016-02-20

84