Sök artiklar på HejaOlika

Vi bygger om sök-funktionen. Under tiden kan du söka i vårt arkiv på denna tillfälliga söksida.

 

Madeleine Harby Samuelsson är statssekreterare hos Åsa Regnér på socialdepartementet.

Statssekreteraren om LSS: Alla kostnader måste finansieras

Före sommaren kommer direktiven för regeringens nya LSS-utredning. Mer än så ville statssekreterare Madeleine Harby Samuelsson inte lova på mässan Funka för livet på onsdagen. Apropå kostnaderna för LSS sa hon att “finansieringsprincipen gäller för alla utredningar”.


Publicerad: 2016-04-20

specialsidepuff_funkaforlivet_700.jpg

Specialsida för dig som vill veta mer om veckans stora mässa

Äntligen drar vårens mässor och konferenser om hjälpmedel och stöd igång på allvar. En av de större är Funka för livet som anordnas i Växjö denna vecka.
Publicerad: 2016-04-18

Kristoffers pappa Stefan Swedenrose har nyligen varit med och startat en pappagrupp.

”Många kvinnor förväntar sig att man är stor, stark och omhändertagande”

När Stefan Swedenrose fick frågan om han ville dra igång en pappagrupp tvekade han inte särskilt länge. Behovet av att träffa andra och diskutera hur livet påverkats av att ha barn med funktionsnedsättning kändes angeläget, pappor emellan.

TEMA ANHÖRIG. När Stefan Swedenrose fick frågan om han ville dra igång en pappagrupp tvekade han inte särskilt länge. Behovet av att träffa andra och diskutera hur livet påverkats av att ha barn med funktionsnedsättning kändes angeläget, pappor emellan.


Publicerad: 2016-04-18

Harald Strand. Foto: Linnea Bengtsson.

Det tål att upprepas


Publicerad: 2016-04-16

Rebecca Segerberg berättar om dagen hon slutade "ta skit" och startade företaget Underbara Lingon.

“Hundvalpsblicken hatar jag mer än något annat”

Krönika av Rebecca Segerberg, Underbara Lingon

KRÖNIKA. Kvinnan bakom disken ser mig inte trots jag dundrar in med min permobil. Hon är djupt koncentrerad i sina papper. Jag säger hej, hon svarar mig inte, jag säger återigen hej. Vår gästkrönikör Rebecca Segerberg berättar om dagen hon slutade “ta skit” och startade företaget Underbara Lingon.
Publicerad: 2016-04-15

Kunskap och intresse brister hos politiken. Satsningarna inkluderar inte alla. Personer från gymnasiesärskolan prioriteras inte, skriver Maria Östby, Björn Brunnberg och Lars Berge Kleber, Vuxenskolan.

Bristande kunskap och intresse för gymnasiesärskolans elever

Studieförbundet Vuxenskolan kritiserar politiker och beslutsfattare för bristande utbildningsmöjligheter

DEBATT. ”Vi har ju folkhögskolorna med kurser och pedagogik som passar personer med funktionsnedsättning!” Ett vanligt uttalande från politiker och beslutfattare. Ett uttryck som visar tilltro till folkbildningen – men också bristande intresse och kunskap för särskoleelevers möjlighet till vidare utbildning. Vi kan inte längre se på när bristande information om utbildningsalternativ ligger till grund för regeringens satsningar.
Publicerad: 2016-04-15

Maria Johansson, Lika Unika, underkänner Stefan Löfvens vårbudget.

“Vårbudget med bortblåsta ambitioner”

Regeringens förslag till vårbudget sågas av stora delar av funktionshinderrörelsen. – De positiva ambitionerna från 2014 är som bortblåsta. Av de punkter regeringen räknade upp i regeringsförklaringen finns inget i vårbudgeten. I jobbpolitiken är personer med funktionsnedsättning närmast en parantes, säger Lika Unikas ordförande Maria Johansson.
Publicerad: 2016-04-13

De senaste 10 åren har inkomsten för löntagare ökat med 33 procent, medan de för gruppen med aktivitets- och sjukersättning bara stigit med 11 procent, skriver Harald Strand som menar att regeringen bär ansvaret.

Låt samvetet styra – Annika, Magdalena och Åsa!

Elisabeth Langran: Det är hög tid att flera ministrar i regeringen skrider till verket.

DEBATT. Menar man på allvar att alla människor är lika mycket värda? Ja, då är det hög tid att regeringen skrider till verket. Och det krävs gemensamma krafter från flera håll i regeringen, skriver Elisabeth Langran på Stockholms Läns FUB i denna debattartikel.


Publicerad: 2016-04-13

85