Sök artiklar på HejaOlika

Vi bygger om sök-funktionen. Under tiden kan du söka i vårt arkiv på denna tillfälliga söksida.

 

Föräldranätverket bakom debattartikeln har tagit initiativ till riksdagsseminariet den 14 april. Bilden är från en demonstration i december 2014. Foto: Linnea Bengtsson.

Det går att ge alla barn rätt stöd

Debattartikel inför Barn i behovs riksdagsseminarium den 14 april

DEBATT. Sverige måste bli bättre på att ta hand om barn med särskilda behov. Då kan dessa barn få utrymme för sina unika förmågor och växa upp till trygga vuxna som bidrar till samhället. Denna vecka (14 april) anordnar nätverket Barn i behov ett seminarium i Riksdagen som en viktig del i arbetet att påverka och informera.
Publicerad: 2016-04-13

collage-funkaforlivet900.jpg

Fyra tips inför Funka för livet i Växjö (april 2016)

Funka för livet är uppstickaren när det gäller mässor om hjälpmedel, stöd och service för personer med funktionsnedsättning. När mässan nu för andra gången anordnas i Växjö den 20-21 april så är förstås förväntningarna stora.


Publicerad: 2016-04-11

Foto från bildbyrån Istock. Personerna på bilden har ingen koppling till artikeln.

Vill du jobba med personer som har funktionsnedsättning?

Du vet väl om att HejaOlika tipsar om nya lediga jobb inom funktionshinderverksamheter? På hejaolika.se/lediga-jobb hittar du alla nya jobb som personliga assistenter, ledsagare, socialsekreterare och LSS-handläggare!
Publicerad: 2016-04-12

Två år efter rapporten "Fångad i fattigdom?" försämras ekonomin ytterligare för personer med funktionsnedsättningar, enligt Elisabeth Langrans debattartikel.

Fortfarande fångad i fattigdom

Ekonomin allt mer orättvis för personer med LSS-insats - under 2016 ökar klyftorna ytterligare

De som har det sämst får det ännu sämre när sjuk- och aktivitetsersättningen sänks, skatteskillnaderna ökar och bostadstillägget föreslås bli mer orättvist. Det skriver Elisabeth Langran, jurist och ombudsman på FUB i Stockholms län.


Publicerad: 2016-04-08

Omslag

Ladda hem och läs Föräldrakraft nr 2, 2016 redan idag

Du som är prenumerant på Föräldrakrafts papperstidning kan nu läsa nr 2, 2016 i digital version. Denna 84-sidiga utgåva har teman om Hjultorget, anhörigstöd, särskola, AKK och NPF. Nedladdningslänken finns längst ned i denna artikel. Den är bara tillgänglig för prenumeranter som är inloggade.


Publicerad: 2016-04-05

Omslag till Föräldrakraft nr 2, 2016

Nytt nummer på gång – Föräldrakraft nr 2, 2016

Du som är prenumerant på Föräldrakrafts papperstidning kan nu läsa nr 2, 2016 i digital version. Denna 84-sidiga utgåva har teman om Hjultorget, anhörigstöd, särskola, AKK och NPF.


Publicerad: 2016-04-05

Färdtjänst­chauf­fören Giovanni Timarco har jobbat i många serviceyrken, bland annat som personlig assistent. Foto: Anna Pella.

Chauffören som har passageraren i fokus

Ur Tema Hjultorget i föräldrakraft nr 2, 2016.

Att åka färdtjänst är ett alternativt färdsätt för många personer som inte kan åka kollektivt eller har tillgång till egen bil. Men hur funkar det egentligen? Vi följde med färdtjänstchauffören Giovanni Timarco några timmar på jobbet och pratade med honom och resenärerna om vad som är viktigt när man åker färdtjänst.
Publicerad: 2016-04-05

När Monica Tornevik var 43 år flyttade hon hemifrån, till en helt ny och egen lägenhet. Foto: Anna Pella.

Här bestämmer Monica

Ur Tema Hjultorget i föräldrakraft nr 2, 2016.

Att kunna välja hur hon vill bo har varit en hjärtefråga för Monica Tornevik och hennes familj ända sedan hon var i tonåren. Det kom att dröja många år innan drömmen om en egen lägenhet gick i uppfyllelse. Välkommen hem till Monica.
Publicerad: 2016-04-05

86