Sök artiklar på HejaOlika

Vi bygger om sök-funktionen. Under tiden kan du söka i vårt arkiv på denna tillfälliga söksida.

 

Rubriker från Nyhetssvepet på HejaOlika.se/nyhetssvep

Missa inte “Nyhetssvepet” med dagens hetaste nyheter

HejaOlika följer nyhetsrapporteringen kring funktionshinderfrågor i övriga medier över hela landet. Vår sida med nyhetssvep uppdateras dagligen med 10-20 nyheter om våra hjärtefrågor som rör barn, unga och vuxna med funktionsnedsättningar.
Publicerad: 2016-03-02

De små spåren längst bak på sittplattan följer användarens kropp och förbättrar tryckfördelningen över sittytan.

Allt hänger på sitsen i den nya avancerade rullstolen

Invacare storsatsar på att visa upp aktivstolar från Küschall på Hjultorget. Ett exempel är Küschall Advance som enligt Invacare har utvecklats med en helt annan utgångspunkt än normalt för rullstolar.
Publicerad: 2016-03-02

Det går mycket snabbt att koppla Armbike Kit 16" Barn till en rullstol som denna från Panthera.

Nu finns det armcyklar även till små rullstolar

En helt ny lösning för att koppla en armcykel till barnrullstolar lanseras på Hjultorget av företaget Armbike. – Vad jag vet har denna möjlighet tidigare bara funnits till rullstolar för vuxna, säger Jonny Borg.
Publicerad: 2016-03-01

Harald Strand. Foto: Linnea Bengtsson.

Normalisering


Publicerad: 2016-02-29

John Högberg ser fram emot produktnyheter, föreläsningar och mingel på Hjultorget i maj 2016. (Bakgrundsbilderna är från Hjultorget 2014.)

Han tror på full rulle på Hjultorget i maj

John Högberg räknar med att årets mässa överträffar 2014 års upplaga

– Det känns väldigt bra nu! säger John Högberg om den stora hjälpmedelsmässan Hjultorget i maj. Det mesta tyder på att årets upplaga kommer att överträffa den senaste mässan för snart två år sedan.
Publicerad: 2016-03-01

Genny körs genom att användaren flyttar sin tyngdpunkt.

Nu är den godkänd som den första aktiva elrullstolen

Visas på Funka för livet och Hjultorget i vår

Den självbalanserande elrullstolen Genny har förändrat rullstolsmarknaden. – Den skapar en helt ny grupp med högteknologiska rullstolar som gör användaren till “kontrollspak” tack vare den nya tekniken, säger Björn Öhman på Luv2move.


Publicerad: 2016-03-01

Mattias fokuserar på att njuta av roliga år på gymnasiet och hoppas kunna jobba upp en framtida karriär inom underhållning. Foto: J Forsberg.

”Det känns jätteroligt att få vara med om att förändra”

En av de unga som medverkar i TV-dokumentären ”Brev till allmänheten” är Mattias Wolf.

Han är glad, har mycket energi och drömmer om ett framtida liv inom underhållningsbranschen. 16-årige Mattias Wolf känner sig bekväm i rampljuset och för honom var det självklart att tacka ja till att medverka i en dokumentärfilm om hans liv.
Publicerad: 2016-03-01

Jörgen Lundälv.

Lågvattenmärke för jämställdheten

Kvinnor med funktionsnedsättningar är förlorare på flera områden. Deras svaga politiska inflytande i samhället måste ses som ett lågvattenmärke för såväl nationellt jämställdhetsarbete som funktionshinderpolitik, skriver Jörgen Lundälv, docent i socialt arbete och funktionshinderforskare vid Göteborgs universitet i denna debattartikel.
Publicerad: 2016-02-29

Malte Hallquist. Foto: Tommy Andersson

“Ta reda på hur din partner funkar”

Malte Hallquist föreläser på Anhörigriksdagen i maj 2016.

Ta hjälp av en samtalsterapeut, hitta vänner som har det som ni, och lär dig hur din partner funkar. Det är pappan och underhållaren Malte Hallquists bästa tips till föräldrar som har barn med funktionsnedsättning. På årets Anhörigriksdag i Varberg föreläser han om relationer, mänskliga möten och kärlekens fem språk.
Publicerad: 2016-02-22

91