Sök artiklar på HejaOlika

Vi bygger om sök-funktionen. Under tiden kan du söka i vårt arkiv på denna tillfälliga söksida.

 

Harald Strand. Foto: Linnea Bengtsson.

Oförskylld fattigdom


Publicerad: 2015-12-08

"Vi upplever alla saker på olika sätt, alla kan inte uttrycka sig med ord, men de ska inte bli diskriminerade för det. Det handlar om mänskliga rättigheter", säger Patrik Haase som har anmält händelsen.

Julmarknad anmäls för diskriminering

Inför ett besök på Hovstallets julmarknad i Stockholm fick några medlemmar i JAG svaret att endast assistenter till personer som ”har förmågan att uppskatta marknaden” skulle få gratis inträde. Nu har händelsen anmälts till DO och polisen för diskriminering.
Publicerad: 2015-12-08

Isabel Smedberg-Palmqvist (L) vill höja hab-ersättningen i Stockholm.

Höjd hab-ersättning nytt krav från Liberalerna

DEBATTARTIKEL. Om LSS-reformens intentioner ska respekteras kan vi inte nöja oss med den omsorg och de möjligheter kommuner tillhandahåller idag, utan kämpa för mer självständighet för personer med funktionsnedsättning.
Publicerad: 2015-12-08

IVO stoppar låsta dörrar på gruppboende

Inga kamrater får besöka de boende på en gruppbostad på vardagar. Och den gemensamma lokalen är låst efter klockan 22. Nu kräver IVO omedelbar ändring så att de boende kan leva som andra.
Publicerad: 2015-12-08

- Många skolor har bristande underhåll, säger Maritha Sedvallson.

Upprop ska rädda hotade skolupprustningar

Astma- och Allergiförbundet befarar att den statliga storsatsningen på upprustning av skollokaler är hotad. Därför startar man nu ett upprop för att rädda ”skolmiljarden”. – Jag är väldigt oroad, säger Maritha Sedvallson.
Publicerad: 2015-12-08

Lars-Göran Wadén.

Besviken över DO-beslut: ”Lagen är värdelös”

Lars-Göran Wadén var en av de som trodde på lagens möjligheter

Lars-Göran Wadén är djup besviken. Han fick nobben av DO, trots att myndigheten i princip höll med om att han diskriminerats. – Alla dessa undantag gör att nya lagen i de flesta fall är värdelös, säger han.
Publicerad: 2015-12-08

DN-artikeln om att alla hushåll har fått mer pengar ifrågasätts av Harald Strand.

Inte sant, DN!

DEBATTINLÄGG. I söndagens DN, avdelning Din Ekonomi, skriver reportern att ”Alla hushåll har fått plus i plånboken” och hänvisar till en utredning gjord av Swedbank om vad som hänt under de senaste 10 åren. I Swedbanks analys står ”typhushåll som Swedbank följer”, det vill säga den rubrik DN har satt stämmer inte!
Publicerad: 2015-12-07

Lars-Göran Wadén. Foto: Linnea Bengtsson.

Bussbolaget lovade bättring – då är DO nöjd

Lars-Göran Wadéns anmälan leder inte till domstol

Bussbolaget lovade bättring – och slapp att dras inför domstol av DO, Diskrimineringsombudsmannen. När den nya diskrimineringslagen började gälla 1 januari 2015 slog Lars-Göran Wadén direkt till med en anmälan mot X-trafik i Gävle.
Publicerad: 2015-12-06

”Är det här ett lyxliv?”

En mamma om hetsen mot personer med funktionsnedsättningar, deras anhöriga och deras assistenter. Ur Föräldrakraft nr 6, 2015.

DEBATTARTIKEL. Är det ett lyxliv att alltid bråka om sitt barns rätt mot myndigheter, politiker och samhället vi lever i, att anses som kriminell och förföljd av politiker, myndigheter och människor som inte ser värdet i mitt barn.
Publicerad: 2015-12-06

93