Sök artiklar på HejaOlika

Vi bygger om sök-funktionen. Under tiden kan du söka i vårt arkiv på denna tillfälliga söksida.

 

nytida_solhaga600.jpg

Koncentrationen ökar när riskkapitaljättar går samman

Nytida och Solhagagruppen i storaffär

Nu ökar koncentrationen ytterligare inom stöd och service till personer med funktionsnedsättningar. Nytida och Solhagagruppen planerar att gå samman, avslöjas det idag.
Publicerad: 2016-01-12

Suzanne Elmqvist är föreläsare och handledare för arbetsledare och personliga assistenter. Här tipsar hon om hur bra feedback kan göra dig till en bättre handlare för dina assistenter. Foto: Anna Pella.

Guide: Bli bättre på feedback till dina assistenter

Guide ur Tema Personlig assistans i Föräldrakraft nr 1, 2016.

Varför är det så viktigt att ge feedback till de personliga assistenterna? Och hur gör du det på rätt sätt? Vi frågade Suzanne Elmqvist, handledare och själv assistans­användare om hur feedback kan göra dig till en bättre arbetsledare för dina eller ditt barns assistenter.


Publicerad: 2016-01-12

ceciliagunnarsson-webb-900.jpg

”Den bästa vården får inte begränsas till de som hörs mest”

Cecilia leder det nya regionala centrumet för sällsynta diagnoser. Reportage från Föräldrakraft nr 6, 2015.

Som läkare har Cecilia Gunnarsson mött många familjer med barn som fallit mellan stolarna i vården. Nu leder hon ett av de första regionala centrumen för sällsynta diagnoser. Och lobbar för att den bästa kompetensen ska nå de mest utsatta patienterna.
Publicerad: 2016-01-12

Vi vill hylla goda exempel

Ledare ur Föräldrakraft nr 1, 2016.

2016 blir ett spännande år. Inte bara för att Föräldrakraft fyller 10 år i september. Framförallt är det första året då vi delar ut priset ”Bästa LSS-kommun”, i samarbete med Anna Barsk Holmbom och en mycket kompetent jury.
Publicerad: 2016-01-10

Läkarteamet diskuterar med en ung flickas pappa om att hon behöver operera bort båda armarna – för att de ändå bara är i vägen. Skådespelarna har dysmeli eller liknande diagnoser och framställs som normen. Ur filmen ”En sällsynt vanlig dag”, UR. Foto: Annika Busch.

”Jag var rädd att det skulle vara alltför känsligt, men insåg att detta är vardagen för många”

I tvärtom-världen är det sällsynta det vanliga, och att ha funktionsvariationer det normala. Med novellfilmen ”En sällsynt vanlig dag” vill UR-producenten Helene Näslund få människor att reflektera över hur vi bemöter det vi inte är vana vid.
Publicerad: 2016-01-09

På den nya förskolan får barn lära av varandra och se varandras likheter och olikheter. Foto: Bräcke.

Redan kö till nya integrerade förskolan

På torsdagen öppnades en ny integrerad förskola för barn med och utan funktionsnedsättning på Hisingen i Göteborg. – I framtiden hoppas jag att vi kan öppna fler avdelningar, säger Johanna Björnhage.
Publicerad: 2016-01-09

Harald Strand. Foto: Linnea Bengtsson.

Kontinuitet


Publicerad: 2016-01-05

Anna Barsk Holmbom. Foto: Linnea Bengtsson.

Hur orolig behöver jag vara för min assistans i framtiden?

Ur Tema Assistans i Föräldrakraft nr 1, 2016.

Anna Barsk Holmbom är fristående konsult och utbildare inom personlig assistans. Föräldrakraft bad henne svara på några aktuella frågor.
Publicerad: 2016-01-05

Viveca Selander.

Familjepusslet

Ur Tema Assistans i Föräldrakraft nr 1, 2016.

Jag hoppas att min avhandling kan hjälpa till att möjliggöra ett familjeliv när man har personlig assistans, säger forskaren Viveca Selander.
Publicerad: 2016-01-05

95