Sök artiklar på HejaOlika

Vi bygger om sök-funktionen. Under tiden kan du söka i vårt arkiv på denna tillfälliga söksida.

 

Madeline Stuart är inbjuden av FUB och kommer till Sverige i december. Foto: Jade Ehlers

Världskänd modell besöker Sverige

Modellen Madeline Stuart kommer till Sverige. Hon är den första professionella modellen med Downs syndrom i världen och den 5 december är hon en av prisutdelarna på Riksförbundet FUB:s gala ”Störd och stolt” i Blå hallen.
Publicerad: 2015-11-09

Ninnie Wallenborg tillsammans med Liam.

”Det är en styrka att våga fråga”

Krönika ur Föräldrakraft nr 5, 2015

KRÖNIKA AV NINNIE WALLENBORG. Det är eftermiddag och dags för min sjuårige son Liam att göra sin läsläxa. Han sitter på armstödet på min permobil och i mitt knä sitter lillasyster Alma som nyss fyllt fyra. Hon lyssnar intresserat när storebror läser med stor inlevelse.
Publicerad: 2015-11-09

Välkommen till den nya webben för Föräldrakraft och Dagens Omsorg!

Måndagen den 9 november 2015 lanserar vi HejaOlika.se – en ny webbtidning om allt om funktionshinderfrågor. HejaOlika är ett komplement till Föräldrakrafts papperstidning. Den nya sajten ersätter sajterna foraldrakraft.se och dagensomsorg.se
Publicerad: 2015-11-09

Alice Bah Kuhnke och Mehmet Kaplan. Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet.

Vill öka tillgängligheten av taltidningar

Regeringen lägger 1,6 miljoner kronor på att förbättra distributionen av läns- och kommuntaltidningar. De ska i framtiden finnas tillgängliga via en gemensam internetbaserad distributionskanal. – För att vara aktiv i vår demokrati krävs att man har fått en chans att tillgängliggöra sig information, säger kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke.
Publicerad: 2015-11-06

På ungdomslägret under höstlovet får Ludvig Sjöström, 13, testa sina gränser och träffa nya vänner från hela landet. Foto: Linnea Bengtsson

På ungdomslägret får Ludvig utmana sig själv

Ludvig, 13 år: Alla har kul tillsammans och man kan lära sig av varandra

– Jag har precis lärt mig köra i trappor! Det bästa med att åka på läger är att man får utmana sig själv och träffa nya personer som också sitter, säger Ludvig Sjöström, 13 år. Han spenderade en vecka på RG aktiv rehabiliterings ungdomsläger på höstlovet.
Publicerad: 2015-11-04

Många kan lära av hur man arbetar på lokal nivå för att öka tillgängligheten, menar Jörgen Lundälv som lyfter fram arbetslivsmuseernas nya karta över Västra Götaland.

Arbetslivsmuséer förebild inom tillgänglighet

Lokala föreningar och eldsjälar går före medan myndigheter skyndar långsamt

DEBATTARTIKEL. En alldeles nyframtagen orienteringskarta om arbetslivsmuseerna i Västra Götaland visar på hur både lokalföreningar och eldsjälar arbetar aktivt med att göra såväl historia som museer tillgängliga. På ett synnerligen elegant sätt har de med en stor orienteringskarta över hela Västra Götaland skapat tillgänglighet för personer med olika funktionsnedsättningar.
Publicerad: 2015-11-04

Désirée Pethrus: Alltför låga lönebidrag hindrar många från att arbeta.

Höj lönestödet nu så att fler kan få jobb

Arbetsmarknadspolitiker vill höja lönebidraget till 19 000 kronor per månad

DEBATTARTIKEL. Höj lönestödet så att fler kan få arbete. Lönestödets position som effektivt arbetsmarknadsinstrument har urholkats av de uteblivna höjningarna.
Publicerad: 2015-11-04

Sören Olsson skriver krönikor i varje nummer av Föräldrakraft.

Jakten på lycka

Sören Olssons krönika i Föräldrakraft nr 5, 2015.

De flesta av oss strävar efter att bli lyckliga. Det är det svar som man oftast får när man frågar folk vad de egentligen vill uppnå i livet. De vill bli lyckliga! Men för mig är det nåt som skorrar när jag hör det.
Publicerad: 2015-10-08

Sluta prata, gör något!

I somras blev många blev besvikna över Föräldrakrafts debatt i Almedalen om Vägen till arbete för personer med funktionsnedsättningar. ”Handlingsförlamning” och ”skrämmande okunnighet” var ett par arga omdömen om politikernas inlägg.
Publicerad: 2015-09-15

96