Sök artiklar på HejaOlika

Vi bygger om sök-funktionen. Under tiden kan du söka i vårt arkiv på denna tillfälliga söksida.

 

Foto: Linnea Bengtsson.

”Jag och min assistans”

Ur Tema Assistans i Föräldrakraft nr 1, 2016.

Jag är inte unik i att leva med personlig assistans men jag är unik som person. Jag ser därför också på min assistans på ett personligt och unikt sätt.
Publicerad: 2016-01-05

Som arbetsledare har Daniel frihet att själv bestämma över sin assistans. Här tillsammans med assistenten Jimmy.

Daniel blev själv arbetsledare

Ur Tema Assistans i Föräldrakraft nr 1, 2016.

När Daniel tog över makten över sin assistans fick han äntligen möjlighet bestämma själv över sitt liv och ha assistenter som han känner sig trygg med. Nu är det aldrig några problem att dra på hockey en lördag – och Daniel missar inte längre några arbetspass på matbutiken.
Publicerad: 2016-01-05

Marie Nilsson och Maria Nyström.

Expertsvar: Medicinsk bedömning av invaliditet

Expertsvar ur Föräldrakraft nr 1, 2016

Aj Personskadors medarbetare får ofta frågor om assistans. Här svarar personskadespecialisterna Maria Nyström och Marie Nilsson på vanliga frågor samt ger tips.
Publicerad: 2016-01-05

san-antonio-2-154-webb700.jpg

Resan blev en stor upplevelse för Elina

Intervju ur kollotemat i Föräldrakraft nr 1, 2016.

Åka karuseller, låtsasbilar eller gungor med rullstolen – och en hel park fylld med aktiviteter. I den unika temaparken i Texas är allt tillgängligt. Hit åkte tioåriga Elina tillsammans med åtta andra barn och ungdomar, när Min stora dag arrangerade en alldeles speciell resa till USA.
Publicerad: 2016-01-05

sofia_gruner-frilagd-webb900.jpg

Expertsvar: Logopeden Sofia Grunér svarar på frågor

Expertsvar ur Föräldrakraft nr 1, 2016


Publicerad: 2016-01-05

Björn Klanac och Andreas Södahl

Expertsvar: Toalettbesök på utlandsresa

Ur Föräldrakraft nr 1, 2016

Björn Klanac och Andreas Södahl, båda sjukgymnaster, driver Momentum Ergonomi och Förflyttning. Med mångårig erfarenhet inom sjukgymnastik, personlig assistans och hemtjänst kommer de kunna svara på era frågor i ämnena förflyttningskunskap, arbetsmiljö och ergonomi.
Publicerad: 2016-01-05

Natalie åkte tillsammans med två assistenter och bästa kompisarna Max och Hanna. Foto: Samuel Andersson.

Natalie drog på festival – nu vågar hon förverkliga fler drömmar

Musik, sköna människor, fest och en hel del lera – drömmen om festival hade funnits hos Natalie i tre år innan hon i somras drog iväg till Bråvalla tillsammans med sina två bästa vänner.
Publicerad: 2016-01-05

Vänstra bilden: ”Föräldraskap är ett lärlingskap som vi alla behöver träna på”, säger Lydia Springer och håller i dockan Albin, en babysimulator som används inom SUFs metodutvecklingsarbete. Högra bilden: Mammor. Anna och Maggie är med i referensgruppen på SUFs kunskapscenter i Uppsala. Foton: Anna Pella.

Mammorna som delar erfarenheter om föräldraskap

Ur Tema Föräldraskap i Föräldrakraft nr 1, 2016.

Både Maggie och Anna vet hur föräldraskapet kan påverkas när man har en kognitiv funktionsnedsättning. Nu delar de med sig av sina erfarenheter för att kunna hjälpa andra familjer i liknande situation.
Publicerad: 2016-01-05

Veronica Wingstedt de Flon är jurist i botten och har bland annat jobbat med utvecklings- och förändringsarbete inom näringslivet. Det har hon haft stor nytta av sedan hon tillträdde tjänsten som verksamhetsansvarig för NFSD.

“Två världar måste mötas”

Intervju med Veronica Wingstedt de Flon på Nationella Funktionen Sällsynta Diagnoser.

Hälso- och sjukvården behöver mer kunskap om patientens livssituation för att kunna erbjuda ett stödsystem som fungerar på sikt. Det kan omöjligt hänga på individen, säger Veronica Wingstedt de Flon på Nationella Funktionen Sällsynta Diagnoser.
Publicerad: 2016-01-03

96