Sök artiklar på HejaOlika

Vi bygger om sök-funktionen. Under tiden kan du söka i vårt arkiv på denna tillfälliga söksida.

 

Iki Gonzalez Magnusson. Foto: Linnea Bengtsson.

Iki hyllas för att hon gör kulturen tillgänglig

Kulturskaparen Iki Gonzalez Magnusson fick årets Stil-pris. Priset delades ut vid en festlighet vid Globen på onsdagskvällen.
Publicerad: 2015-12-10

Prins Carl Philip. Foto: Linnea Bengtsson.

“En förkämpe för alla som har dyslexi”

Prins Carl Philip engagerar sig ännu mer i dyslexifrågor, nu genom att bli beskyddare för Dyslexiförbundet FMLS. – Han har själv rest sig upp efter att ha blivit nergjord offentligt, säger förbundets ordförande Bengt-Erik Johansson.
Publicerad: 2015-12-10

Mehmet Kaplan. Foto: Linnea Bengtsson.

Nej, regeringen vill inte slopa hisskrav för nya hyresrätter

I veckan blev det stor uppståndelse om felaktiga uppgifter att regeringen ville ta bort hisskravet för nya hyresrätter – men allt byggde på ett missförstånd.
Publicerad: 2015-12-11

Ylva Johansson (S) undviker att svara på frågor om jobbsatsningar för personer med funktionsnedsättningar. Foto: Linnea Bengtsson.

Misslyckad praktiksatsning enda hoppet för jobben?

Regeringens utlovade jobbsatsningar för personer med funktionsnedsättningar dröjer. Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S) vill inte säga något konkret om satsningarna. Enda hoppet tycks vara att ett misslyckat statligt praktikprogram ska få upp farten.
Publicerad: 2015-12-09

Harald Strand. Foto: Linnea Bengtsson.

Oförskylld fattigdom


Publicerad: 2015-12-08

"Vi upplever alla saker på olika sätt, alla kan inte uttrycka sig med ord, men de ska inte bli diskriminerade för det. Det handlar om mänskliga rättigheter", säger Patrik Haase som har anmält händelsen.

Julmarknad anmäls för diskriminering

Inför ett besök på Hovstallets julmarknad i Stockholm fick några medlemmar i JAG svaret att endast assistenter till personer som ”har förmågan att uppskatta marknaden” skulle få gratis inträde. Nu har händelsen anmälts till DO och polisen för diskriminering.
Publicerad: 2015-12-08

Isabel Smedberg-Palmqvist (L) vill höja hab-ersättningen i Stockholm.

Höjd hab-ersättning nytt krav från Liberalerna

DEBATTARTIKEL. Om LSS-reformens intentioner ska respekteras kan vi inte nöja oss med den omsorg och de möjligheter kommuner tillhandahåller idag, utan kämpa för mer självständighet för personer med funktionsnedsättning.
Publicerad: 2015-12-08

IVO stoppar låsta dörrar på gruppboende

Inga kamrater får besöka de boende på en gruppbostad på vardagar. Och den gemensamma lokalen är låst efter klockan 22. Nu kräver IVO omedelbar ändring så att de boende kan leva som andra.
Publicerad: 2015-12-08

- Många skolor har bristande underhåll, säger Maritha Sedvallson.

Upprop ska rädda hotade skolupprustningar

Astma- och Allergiförbundet befarar att den statliga storsatsningen på upprustning av skollokaler är hotad. Därför startar man nu ett upprop för att rädda ”skolmiljarden”. – Jag är väldigt oroad, säger Maritha Sedvallson.
Publicerad: 2015-12-08

99