Alla dessa spännande människor

Nu, när vi njuter av att dagarna blir allt ljusare, är det dags för en extra tjock utgåva av Föräldrakraft. Sommarnumret har teman om allt från habilitering till körkort, och många intressanta människor med olika erfarenheter.  

Alla spännande människor vi möter i intervjuer och reportage är nog det allra bästa med Föräldrakraft. Se på denna utgåvas profiler som visat mod och styrka på olika sätt: Olle Fellenius, Nanda Holm, Patrik Svedell, Jeffrey Ige och Anna Falk för att bara nämna några få. Alla har de gett oss inspiration när vi har träffat dem.

I intervjun med Olle Fellenius ger han en värdefull inblick i hur enskilda personer kan förändra och påverka bakom kulisserna. Han har själv lyckats med detta när det gäller exempelvis vårdbidrag och föräldraansvar.
Samtidigt påminner han om brister som vi aldrig tycks komma till rätta med. Ett exempel är den högaktuella frågan om föräldrastöd. Den var lika aktuell på 60-talet, då precis som idag. Hittills alltid med klent resultat.

Om föräldrastöd skriver vi för övrigt i Tema habilitering. Vi uppmärksammar planerna på nya stöd. Men för dig som inte kan vänta eller inte litar på samhället bjuder vi även på sju konkreta tips som du själv kan använda dig av redan idag (se sidan 47).

Sommaren är här och en chans att ladda batterierna. Kanske ses vi i Alme­dalen i juli? Annars är vi tillbaka med nytt nummer den 13 augusti. +