Välkommen till nedladdningssidan för Föräldrakrafts alla pdf-tidningar.
Här finns samtliga papperstidningar, sedan starten 2006, i digital version för nedladdning när som helst.

Nedladdning är endast tillåten för betalande prenumeranter på Föräldrakraft.
Om du är prenumerant men saknar inloggningsuppgifter, kontakta oss på pren@faktapress.se

Läs mer om hur du prenumererar på Föräldrakraft och får full tillgång till allt.

Trevlig läsning!

(Sidan är under arbete)

Föräldrakrafts logotp

Föräldrakraft nr 4, 2020

Kort om innehållet.

Ladda ned pdf

Föräldrakrafts logotp

Föräldrakraft nr 3, 2020

Kort om innehållet

Ladda ned pdf

Föräldrakrafts logotp

Föräldrakraft nr 2, 2020

Coronakrisen präglade det mesta våren 2020, men HejaOlika/Föräldrakraft bevakade många andra frågor också. Däribland haveriet med nya omvårdnadsbidraget, krisen för LSS och personlig assistans samt  hjälpmedelsfrågor. Dessutom publicerade vi en ny, högaktuella guide om personlig assistans.

Ladda ned pdf

Ladda hem och läs nya Föräldrakraft 1, 2020 idag

Du som är prenumerant på Föräldrakrafts papperstidning kan nu läsa nr 1, 2020 i digital version. Denna 48-sidiga utgåva innehåller ett stort tema om hjälpmedel. Plus en många olika reportage, tipsartiklar och nyheter om personlig assistans, coronakrisen, syskonfrågor och teater. Och en hel del annat.

Ladda ned pdf

Ladda hem och läs nya Föräldrakraft 4, 2019 redan idag

Du som är prenumerant på Föräldrakrafts papperstidning kan nu läsa nr 4, 2019 i digital version. Denna 68-sidiga utgåva innehåller ett stort tema om skolan och hemmasittare. Plus en tjock sektion om stöd och service för personer med funktionsnedsättningar.

Ladda ned pdf

Ladda hem och läs nya Föräldrakraft 3, 2019 redan idag

Du som är prenumerant på Föräldrakrafts papperstidning kan nu läsa nr 3, 2019 i digital version. Denna 68-sidiga utgåva innehåller temat ”Funkisförälder + karriär = sant?”. Du möter även 10 eldsjälar som jobbar med barn med funktionsnedsättningar.

Ladda ned pdf

Nya Föräldrakraft med LSS-skolan 2019 – ladda hem redan idag

Du som är prenumerant på Föräldrakrafts papperstidning kan nu läsa nr 1, 2019 i digital version. Denna 92-sidiga utgåva innehåller hela LSS-skolan 2019, men även många reportage och intervjuer om assistans och andra LSS-stöd.

Ladda ned pdf

Omslag till Föräldrakraft nr 1

Föräldrakraft nr 1, 2019 – ladda hem och läs redan idag

Du som är prenumerant på Föräldrakrafts papperstidning kan nu läsa nr 1, 2019 i digital version. Denna 84-sidiga utgåva är officiell mässtidning för Leva & Fungera och har massor av nyheter, reportage och tips inför mässan.

Ladda ned pdf

Föräldrakraft nr 4, 2018 – ladda hem och läs redan idag

Du som är prenumerant på Föräldrakrafts papperstidning kan nu läsa nr 4, 2018 i digital version. Denna 52-sidiga utgåva innehåller reportage och guider om skolan, läger, krisberedskap och Bästa LSS-kommun.

Ladda ned pdf

Föräldrakraft nr 3, 2018 – ladda hem och läs redan idag

Du som är prenumerant på Föräldrakrafts papperstidning kan nu läsa nr 3, 2018 i digital version. Denna 60-sidiga utgåva innehåller teman, reportage och guider om LSS, arbete, försörjning och hjälpmedel.

Ladda ned pdf

Föräldrakraft nr 2, 2018 – ladda hem och läs redan idag

Du som är prenumerant på Föräldrakrafts papperstidning kan nu läsa nr 2, 2018 i digital version. Denna 72-sidiga utgåva innehåller temasidor om hjälpmedel, reportage och intervjuer och mycket annat. Du får också veta allt om funktionsrättskonventionen.

Ladda ned pdf

Föräldrakraft nr 1, 2018 – ladda hem och läs redan idag

Du som är prenumerant på Föräldrakrafts papperstidning kan nu läsa nr 1, 2018 i digital version. Denna 56-sidiga utgåva innehåller temasidor om assistans, anhörigfrågor och mycket annat.

Ladda ned pdf

Föräldrakraft nr 4, 2017 – ladda hem och läs redan idag

Du som är prenumerant på Föräldrakrafts papperstidning kan nu läsa nr 4, 2017 i digital version. Denna 52-sidiga utgåva innehåller temasidor om skolan, Bästa LSS-kommun och mycket annat.

Ladda ned pdf

Ladda hem och läs Föräldrakraft nr 3, 2017 idag

Denna 44-sidiga utgåva innehåller temasidor om Arbete & daglig verksamhet, Bästa LSS-kommun och reportage och fakta om vård och personlig assistans.

Ladda ned pdf

Ladda hem och läs Föräldrakraft nr 2 med LSS-skolan 2017 redan idag

Denna 80-sidiga utgåva innehåller alla 18 lektioner i LSS-skolan, för första gången i tryckt form. Dessutom får du läsa reportage, krönikor och debattinlägg.

Ladda ned pdf

Ladda hem och läs Föräldrakraft nr 1, 2017 idag

Denna 80-sidiga utgåva har teman om Leva & Fungera, hjälpmedel, LSS och utmattning. Vi ägnar cirka 50 sidor åt Nordens största mässa för hjälpmedel och tillgänglighet – Leva & Fungera. Läs även guider om ”Barn och hjälpmedel” och ”Att sitta bra i rullstol”.

Ladda ned pdf

Ladda hem och läs Föräldrakraft nr 4, 2016 redan idag

En 68-sidig utgåva med teman om skola, jämlik hälsa samt arbete & karriär.
Tema SKOLA: Arvid togs emot med öppna armar.
Tema JÄMLIK HÄLSA: Evelina andas för livet. GUIDE: Barn och läkemedel.
Tema ARBETE & KARRIÄR: Jag vill ju kunna jobba som alla andra.
BABY & BARN: Läkaren som lär av barnen. GUIDE: Att leka är livsviktigt.
Pappersversionen av nr 4 utkom den 4 november 2016.

Ladda ned pdf

Ladda hem och läs Föräldrakraft nr 3, 2016 redan idag

68 sidor med teman om personlig assistans, hjälpmedel samt ”Skriv & läs”. Tema SKRIV OCH LÄS: Mer jävlar anamma. Nytt om Dysleximässan. Tema HJÄLPMEDEL: Känslan i att kunna själv. GUIDE: Stå eller inte stå. Tema PERSONLIG ASSISTANS: Vi vill klara oss själva så länge det går. REPORTAGE: Var stolt över den du är. Folkrace. Pappersversionen av nr 3 utkom den 8 augusti 2016.

Ladda ned pdf

Ladda hem och läs Föräldrakraft nr 2, 2016 redan idag

Du som är prenumerant på Föräldrakrafts papperstidning kan nu läsa nr 2, 2016 i digital version. Denna 84-sidiga utgåva har teman om Hjultorget, anhörigstöd, särskola, AKK och NPF.

Ladda ned pdf

Läs den digitala versionen av Föräldrakraft nr 1, 2016 redan idag

84-sidig utgåva med teman om föräldraskap & funktionsnedsättning, kollo och assistans. Tema Personlig Assistans fokuserar på hur man blir chef över sin egen assistans och därmed får större makt över sitt eget liv.

Ladda ned pdf

Läs den digitala versionen av Föräldrakraft nr 6, 2015 redan idag

Här möter du Sören Olsson och Yvonne Brynggård-Olsson i ett samtal om sonen Ludvigs bortgång. Denna 84-sidiga utgåva har även teman om Kärlek & relationer, Skola och Syskon. Kärlek och relationer handlar det bland annat om konsten att hålla ihop. Tema Skola har 19 sidor som handlar om inkludering och delaktighet för alla i skolan. Specialsidor om sällsynta diagnoser, där vi intervjuar patienter, läkare och politiker om framväxten av nationella center. Vidare finns intervju med Eric Löwenthal, pappan som hanterar livet med humor. Pappersversionen av nr 6 utkom den 3 december 2015.

Ladda ned pdf

Läs den digitala versionen av Föräldrakraft nr 5, 2015 redan idag

Denna 92-sidiga utgåva har teman om Förlust & sorg, Läs- & skriv, HVB samt Arbete & daglig verksamhet. Specialsidor om övergången från barnsjukvård till vuxensjukvård. Bland intervjuerna möter du Karin Flyckt, samordnare på Socialstyrelsen. Vidare reportage om ”Mamman som slutade kämpa mot känslorna”. Pappersversionen av nr 5 utkom den 8 oktober 2015.

Ladda ned pdf

Läs den digitala versionen av Föräldrakraft nr 4, 2015 redan idag

Denna 92-sidiga utgåva har en öppenhjärtig intervju med Lena Helgesson, mamma till föreläsaren och skådespelaren Jonas Helgesson. Numret har även stora teman om aktivt liv och om personlig assistans. Plus mycket mer. Bland övrigt innehåll finns nya avsnitt i våra artikelserier om Baby & barn samt om psykisk hälsa.  Pappersversionen av nr 4 utkom den 13 augusti 2015.

Ladda ned pdf

Hitta rätt i Almedalen med Föräldrakrafts Fickguide 2015

Årets politikervecka i Almedalen omfattar mer än 3000 arrangemang. Föräldrakraft gör det lite enklare att hitta rätt seminarier och debatter genom vår Fickguide till Almedalen. Årets Fickguide har drygt 149 tips på evenemang som har koppling till våra hjärtefrågor.

Ladda ned pdf

Läs den digitala versionen av Föräldrakraft nr 3, 2015 redan idag

Denna 92-sidiga utgåva har en intervju med Aron Anderson. Vidare finns teman om vård, kommunikation & kognition samt Almedalen. I övrigt finns ett nytt avsnitt i artikelserien om psykisk hälsa och en ny krönika av Sören Olsson. Pappersversionen av nr 3 utkom den 21 maj 2015.

Ladda ned pdf

Läs den digitala versionen av Föräldrakraft 2, 2015 redan idag

Denna 116-sidiga utgåva har stor intervju med Linda Hammar samt teman om anhörigstöd och särskolan. Tidningen har nya avsnitt i artikelserierna om Baby & barn samt psykisk hälsa. Dessutom har denna rekordstora utgåva hela 47 sidor tips och nyheter inför Leva & Fungera-mässan. Pappersversionen av nr 2 utkom den 26 mars 2015.

Ladda ned pdf

Läs den digitala versionen av Föräldrakraft 6, 2014 idag

Denna 76-sidiga utgåva har ett stort tema om skolan samt mindre teman om juridik och ekonomi. Pappersversionen av nr 6 utkom den 5 december 2014.

Ladda ned pdf

Läs den digitala versionen av Föräldrakraft 5, 2014 idag

Denna välfyllda utgåva har teman om it-hjälpmedel, psykisk hälsa och arbete.Pappersversionen av nr 6 utkom den 9 oktober 2014.

Ladda ned pdf

Läs den digitala versionen av Föräldrakraft 4, 2014 redan idag

Du som är prenumerant på Föräldrakrafts papperstidning kan nu läsa nr 4, 2014 i digital version.

Ladda ned pdf

Hitta rätt i Almedalen med Föräldrakrafts fickguide 2014

Politikerveckan 2014 i Almedalen slog nya rekord med långt över 2000 olika arrangemang. Föräldrakraft gör det lite enklare att hitta rätt seminarier och debatter genom vår Fickguide till Almedalen. Fickguiden har drygt 100 tips på evenemang som har koppling till våra hjärtefrågor. Fickguiden kommer att distribueras på plats i Visby under politikerveckan, komplett med ett nyckelband så att du kan hänga guiden om halsen.

Ladda ned pdf

Läs den digitala versionen av Föräldrakraft 3, 2014 redan idag

Denna 100-sidiga utgåva har teman om vården, kommunikation, arbete och Almedalen. Här finns också en stor guide till idrott för alla. Förutom teman får du läsa intervjuer med bland annat Karl Grunewald. Pappersversionen av nr 3 utkom den 22 maj 2014.

Ladda ned pdf

Läs den digitala versionen av Föräldrakraft 2, 2014 redan idag

Denna 108-sidiga utgåva har teman om föräldrastöd, Hjultorget, bilanpassningar, bostad, NPF och särskola. Förutom teman får du läsa intervjuer med bland annat Martin Ingvar. Pappersversionen av nr 1 utkom den 27 mars 2014.

Ladda ned pdf

Läs den digitala versionen av Föräldrakraft nr 1, 2014

Ur innehållet: Intervju med Måns Möller. Baby- och barnspecial: ”Jag är stolt över Vincent”. Tema personlig assistans: Detta ska alla assistenter kunna. Tema kollo och resor: Sara, 19, vann mot kommunen. Idrott: ”Sätt inte press på barnen”

Ladda ned pdf

Läs den digitala versionen av Föräldrakraft 6, 2013 redan idag

Denna 92-sidiga utgåva har teman om skola, ekonomi, juridik och surfplattor som hjälpmedel. Förutom teman får du läsa intervjuer av bland annat Anders Westgerd och Stefan Jansson. Pappersversionen av nr 6 utkom den 5 december 2013.

Ladda ned pdf

Läs den digitala versionen av Föräldrakraft nr 5, 2013 redan idag

Denna 100-sidiga utgåva har teman om Förlust & sorg, Arbetsmarknad och IT-hjälpmedel. Förutom teman får du läsa intervjuer av bland annat Lovisa Söderberg och Mikael Andersson. Idrottssektionen har reportage om rullstolsinnebandy. Pappersversionen av nr 5 utkom den 10 oktober 2013.

Ladda ned pdf

Läs den digitala versionen av Föräldrakraft nr 4, 2013 redan idag

En 100-sidig utgåva med teman om personlig assistans, att hitta rätt vård, böcker och hjälpmedel. Utgåvan är även officiell mässtidning för FRI 2013. Förutom teman får du läsa intervjuer av bland annat Ayla Kabaca och Nora Sandholdt. Idrottssektionen har reportage om rullstolsinnebandy. Pappersversionen av nr 4 utkom den 15 augusti.

Ladda ned pdf

Läs den digitala versionen av Föräldrakraft nr 3, 2013 redan idag

Denna 92-sidiga utgåva har teman om föräldrastöd, kommunikation, Almedalen samt kärlek och relationer. Förutom teman får du läsa intervjuer av Ingela Gardner Sundström, Olga Rönnholm och Cissi Wallin. Idrottssektionen har reportage om simning. Pappersversionen av nr 3 utkom den 24 maj 2013.

Ladda ned pdf

Läs den digitala versionen av Föräldrakraft nr 2, 2013 redan idag

Denna rekordstora utgåva har teman om kommunikation och studier. Den har också 46 sidor förhandsnyheter om mässsan Leva & Fungera. Förutom teman om kommunikation, studier och Leva & Fungera får du läsa en stor intervju med författarinnan Märta Tikkanen och hennes dotter Sofia. Idrottssektionen har reportage om fäktning. Pappersversionen av nr 2 utkom den 22 mars.

Ladda ned pdf

Läs den digitala versionen av Föräldrakraft nr 1, 2013 redan idag

Utgåvan innehåller teman om habilitering, assistans, kollo & läger samt resor. I den stora intervjun möter du Jonas Helgesson. Idrottssektionen har reportage om skolidrott. Tidningen har även en unik guide om mindfulness: Lär dig hantera din stress. Pappersversionen av nr 1 utkom den 10 januari 2013.

Ladda ned pdf

Läs den digitala versionen av Föräldrakraft nr 6, 2012 redan idag

Nr 6, 2012 innehåller teman om skola, psykisk hälsa samt IT. I den stora intervjun möter du Ann-Marie Begler. Idrottssektionen har reportage om prova på-dag och möten med paralympics-stjärnor. Pappersversionen av nr 6 utkom den 6 december 2012.

Ladda ned pdf

Läs den digitala versionen av Föräldrakraft nr 5, 2012

92 sidor i ny fräsch formgivning. Nr 5 innehåller teman om arbetsmarknad, daglig verksamhet, fritid samt skriva och läsa. I den stora intervjun möter du Cristina Husmark Pehrsson. Idrottssektionen handlar om kajakpaddling för alla. Pappersversionen av nr 5 utkom den 11 oktober 2012.

Ladda ned pdf

Läs den digitala versionen av Föräldrakraft nr 4, 2012

Nr 4, 2012 innehåller teman om hjälpmedel, personlig assistans och böcker. I den stora intervjun möter du Bengt Westerberg. Idrottssektionen handlar om racerunning. Pappersversionen av nr 4 utkom den 13 augusti 2012. 

Ladda ned pdf