Alla kan jobba till sin fulla förmåga

Den 5 juli 2011 samlades 15 av de viktigaste aktörerna för att diskutera arbetsmarknaden för personer med funktionsnedsättningar.

Arbetsmarknadsministern var där, liksom Socialdemokraternas talesperson. De viktigaste berörda myndigheterna deltog. Det gjorde även fackförbund och arbetsgivare. Därutöver fanns sex olika företag och organisationer på plats för att berätta om framgångsrika exempel.

Under nästan tre timmar i Almedalen i Visby utbyttes erfarenheter, idéer och utmaningar. ”Ett otroligt framsteg att diskussionen hålls här idag. Jag hoppas att vi samlas här igen om ett år”, var omdömet från en av debattörerna.

Många frågar sig varför Föräldrakraft anordnar ett stort seminarium om arbetsmarknad. Vi är ju trots allt bara en vanlig facktidning, ingen organisation.

Men det finns goda skäl. För det första måste alla få rättvisa möjligheter i arbetslivet. Alla kan jobba till 100 procent av sin arbetsförmåga. Att ha ett jobb är avgörande för levnadsvillkoren. Arbete för alla är en hjärtefråga för oss som gör tidningen.

För det andra är det nu uppenbart att det krävs nya grepp och en helhetssyn, efter många år av försämringar på arbetsmarknaden. Om detta har vi skrivit i många artiklar, men genom seminariet fick frågan onekligen massor av extra skjuts.

Det viktiga är vad som nu händer. Hur går det med de höga målen och utmaningarna? Följ utvecklingen i Föräldrakraft. +