Nyheter |

Familjer om LSS: Vi vill inte lägga energi på att slåss för insatser

”Vi måste planera långsiktigt men har ingen aning om vilka stöd som kommer att finnas”

Hilda Nyberg och mamma Trine.

Hilda Nyberg och mamma Trine.

I denna artikel

Hur har ovissheten kring LSS påverkat familjer rent praktiskt under det senaste året? Möt fem familjer som berättar för Anna Pella om hur de hanterat vardagen för att orka. (Ur Föräldrakraft nr 2 som utkom i maj 2019.)

Föräldrarna till Hilda, 14 år:

Vår dotter Hilda är 14 år och har flerfunktionshinder med bland annat en CP-skada, autism, utvecklingsstörning och svårbehandlad epilepsi.

Ovissheten kring LSS har inte påverkat oss så mycket rent praktiskt, då vi har ett beslut som löper på och där vi har fått beviljat de timmar vi behövt. Däremot finns det en ständigt närvarande oro för framtiden. Vi måste börja planera långsiktigt men har ingen aning om vilka stöd som kommer att finnas kvar och i vilken form.

Idag har Hilda assistans dygnet runt samt dubbel assistans dagtid. Hon har även korttids 13 dygn i månaden.

Vi hoppas på ett långsiktigt och klokt beslut vad gäller LSS där man går tillbaka till det som var intentionerna med reformen. Vi vill lägga kraft och energi på att skapa ett fantastiskt team som alltid kommer att finnas runt vår dotter, inte lägga energi på att slåss för insatser. Vi hoppas att det kan bli ett lugn i frågan så att fokus kan läggas på henne.

 

Nedan finns länkar till övriga familjer i vår artikelserie.

Beställ HejaOlikas nyhetsbrev

Sidor ur Föräldrakraft nr 4

Beställ senaste numret av Föräldrakraft

Bli expert på LSS med hjälp av LSS-skolan!

Skip to content