”Hon såg så stolt ut när hon själv kunde styra hur kroppen fick uppleva fysisk aktivitet!”

Aurora fick prova Hoppolek på förskolan, berättar Kristina Leksell här i en insändare som publicerades i Föräldrakraft nr 4, 2011.

”Vår 4-åriga dotter Aurora går på en specialförskola i Täby och har där haft privilegiet att få använda en Hoppolek på prov i ett antal veckor under våren. Som förälder till ett litet barn med stora funktionshinder är det otroligt svårt att hitta hjälpmedel, träningsredskap och lekutrustning som det är roligt att använda. Ofta blir träningen ett nödvändigt ont; ett måste för att kroppen inte ska råka ut för slitningar som  kan leda till kirurgiska ingrepp och/eller botoxbehandlingar. Första gången jag såg vår dotter i Hoppolek blev jag verkligen förvånad och rörd! Det lyste sann och innerlig glädje i ögonen, och hon såg så stolt ut när hon själv kunde styra hur kroppen fick uppleva fysisk aktivitet!

Det jag nu verkligen känner är att jag vill kämpa för att alla barn med funktionshinder, oberoende av var de bor eller vilket dagis eller vilken skola de går på, får möjlighet att använda Hoppolek. När man väl har sett ett barn stå i Hoppolek så förstår man. Livskvalitet för barn består till stor del av lek; att ha roligt, och det råder definitivt ingen tvekan om att vår lilla Aurora verkligen har roligt i Hoppolek!
Jag hoppas att denna underbara uppfinning kan få fortsätta att förgylla barns tillvaro, i hela landet. Att alla barn får känna glädje och lite ”spring” i benen! Gå in på www.hoppolek.se och titta på filmerna som ligger där. Vår lilla solstråle Aurora är ett av barnen!”

Kristina Leksell
Rosersberg