Leva & Fungera drog 14 000 besökare

Leva & Fungera blev en oväntat stor framgång. När mässan stängde portarna i torsdags förra veckan hade inte mindre än 14 000 besökare räknats in, en ökning med cirka 2000 personer.

– Helt fantastiskt, säger Maria Nilsson, ansvarig för Leva & Fungera på Svenska Mässan i Göteborg.

Många av utställarna uttryckte också glädje över att mässan blivit lyckad, med många brukare, familjer och nyckelpersoner bland besökarna.

– Med tanke på hur stämningen var tror jag även att besökarna tyckte att det var en bra mässa, säger Maria Nilsson.

En av de mest uppmärksammade nyheterna på årets mässa var att en stor grupp praktikanter från Riksgymnasiet i Angegered hjälpte till både vid entrén, på Barntorget, på mässgolvet och på Leva Scen & Bar.

– Praktikanterna var jätteduktiga och jag tror att de verkligen älskade sitt jobb. Detta var en mycket bra satsning och jag är väldigt stolt över den.

En av praktikanterna, Björn Poulsen, fick hoppa in som presentatör på Leva Scen & Bar, där bland annat barn- och äldreminister Maria Larsson medverkade. Bland andra personer som Björn fick presentera på scenen fanns föreläsaren Jonas Helgesson.

För eleverna blev mässan en lyckad praktik, inte minst för att man träffade så många människor.

– Jag tror att det är både roligt och bra att få vara på en så offentlig praktikplats, där man verkligen syns. Jag tror också att praktikanterna verkligen kände sig delaktiga i mässan och att det var en mässa som berör dem, säger Maria Nilsson.