Malmö Open ett unikt möte mellan elit och bredd

Malmö Open lockar nybörjare och elitutövare från hela Sverige och flera länder. I Lions Cup, som går parallellt med Malmö Open, erbjuds ungdomar en unik chans att testa enklare former av idrott. ”Man behöver inte ha valt idrott för att pröva på. Malmö Open är absolut värt ett besök, även om man inte vill delta i tävlingarna”, säger Josefin Abrahamsson, pingisspelare i landslaget.

FotoMalmö Open 2008 lockade 2560 tävlande. Och till nästa års evenemang, som går den 15-16 februari, väntas än fler deltagare.

– Malmö Open är både en breddtävling och en elittävling och fyller flera viktiga syften. För mig är den viktig eftersom jag vet att det kommer många nya, unga pingisspelare dit. Jag vill att de ska få något att se upp till och längta till, något att sträva efter. Det är viktigt att vi får dem att se hur kul vi har när vi spelar, samt vad det innebär att satsa på att spela på elitnivå, säger Josefin Abrahamsson som själv deltagit sedan hon var barn.

Tävlingarna ger ungdomar chans att träffa erfarna idrottare.

– Många unga kollar och frågar efter tips och idéer, mötet mellan nybörjare och landslagsspelare får vi inte på så många andra sätt. Det är dock viktigt att ryktet sprider sej, att unga runt om i Sverige vet om att den här tävlingen finns, säger Josefin Abrahamsson.

Malmö Opens sidotävling, Lions Cup, vänder sig till yngre som får en chans att prova på. Tävlingen hålls på lördagen den 14 februari och är en femkamp som består av hörnboll, blindgång, Jerkerstegen, träffboll och fackboll, därtill tävlar man i 60 meter löpning/rullstolskörning.

– Genom att delta i Lions Cup får man en chans komma iväg, se andra idrotter samt träffa nya kompisar i liknande situation, säger Josefin Abrahamsson.