Information från Humana

Föreläsning: Monica Bergenek om livet som NPF-förälder

Monica Bergeneks son Linus har autism, ADHD, lindrig intellektuell funktionsnedsättning och epilepsi – en kombination diagnoser som leder till många tuffa situationer i vardagen för både Linus, hans syster och föräldrarna.

”Marionettmamman” föreläser

Monica, ”Marionettmamman”, är sjuksköterska, författare och föreläsare. I denna digitala och kostnadsfria föreläsning berättar hon om sina strategier för att klara en utmanande vardag:

• Anpassade högtider
• Syskonets situation
• Hur man som förälder påverkas i längden av den hårda psykiska belastningen
• Det stora steget att söka stöd från samhället

Målgrupp

Föreläsningen vänder sig till funkisföräldrar, släkt och vänner till funkisföräldrar och yrkesverksamma som träffar likande familjer. Alla som är nyfikna på hur livet med barn som har autism och funktionsnedsättning ser ut.

Se föreläsningen

Du kan se föreläsningen när som helst i efterhand, via länken till anmälan.

Gå till anmälningsformulär

Föreläsningen är kostnadsfri.

Vill du veta mer?

Om du vill ta del av familjens diagnosresa, lära dig mer om autism samt familjens favoritverktyg i vardagen rekommenderar vi att du ser Monicas föreläsning ”Att vara förälder till ett barn med autism” före denna föreläsning.

Föreläsningen på YouTube:

Hur är det att vara en anhörig till en närstående med funktionsnedsättning? På Humanas hemsida finns de anhörigas röster och nyttig läsning för dig som anhörig.

Läs mer på Humanas webbsida för dig som är anhörig

 

Artikeln kommer från en samarbetspartner till HejaOlika. Den är ej producerad av HejaOlikas redaktion.