Möt oss på Leva & Fungera 2013

Den 16-18 april 2013 är det dags för Nordens största hjälpmedelsmässa. Under tre dagar möts utställare och besökare på Svenska Mässan mitt i Göteborg.

Föräldrakraft nummer 2, 2013 är den officiella mässtidningen för Leva & Fungera. Tidningen utkommer till prenumeranterna den 22 mars men delas även ut till besökarna på mässan i april, då vi även distribuerar en uppdaterad mässkarta och utställarlista till alla besökare.

Här presenterar vi de utställare som även medverkar med annons i Föräldrakraft.

Logotype för A-assistans

A-Assistans anordnar personlig assistans av hög kvalitet till kunder i hela landet. Vi är alternativet för dig som vill bestämma över ditt eget liv men samtidigt ha en trygg och pålitlig partner vid din sida. Monter: B03:12.
www.a-assistans.se

Logotype för ActiLeg

ActiLeg AB är ett svenskt företag, med svensk tillverkning. Glädje, nytta och träning tillsammans förenas i vår flyttbara utrustning för benträning, lämpad för barn, äldre och vid demens. Välkommen! Monter: C04:12.
www.actileg.com

Logotype för AddMovement

AddMovement to your life. Vi utvecklar utvecklar smarta tillbehör för ett rörligare liv. Vi ebjuder olika sittlösningar till Segway och vår egen produkt AddSeat – För dig som önskar ett rörligare liv. Kom och provkör vår AddSeat! Monter: C04:40. www.addmovement.se

Logotype för Kaustik AB

Aiai – marknadens främsta tid- och schemaläggningssystem – tar er verksamhet till en ny nivå. På mässan visas bl a nyheten Digital Personakt med journalhantering. Möt några av Aiais 20 000 användare. Monter: C04:41.
www.aiai.se

Logotype för Allas Assistans
Allas Assistans. Personlig assistans med egen Coach, för mer info ring 031-7881350. Monter: B04:02.
www.allasassistans.se

Logotype för Anatomic SITT

Anatomic SITT. Välkommen till Anatomic SITT. Vår affärsidé är att utveckla och producera funktionella sitt-/ståhjälpmedel för barn, ungdomar och vuxna. Design och kvalitet är en självklarhet för oss. Träffa oss på Leva & fungera! Monter: B01:01 och B01:12.
www.anatomicsitt.com

Logotype för Assistansbolaget

Assistansbolaget välkomnar dig till vår monter på Leva & fungera! Vi bjuder på oss själva, något gott & frågestund med våra jurister. Vi gör unika lösningar för unika individer. Välkommen! Monter: B02:02.
www.assistansbolaget.se

Autoadapt är Europas ledande tillverkare av fordonsanpassningslösningar för personer med nedsatt rörlighet. Företaget erbjuder prisbelönta, pålitliga och säkerhetstestade lösningar, däribland Turny Evo och Carony-systemet. Monter: C01:01 och C01:02.
www.autoadapt.se

Bräcke Diakoni har en bred verksamhet inom vård och omsorg – där alla kan växa. Vi drivs av passion, kreativitet och handlingskraft, fria från ekonomiska ägarintressen. Det gör skillnad. Monter: oklart
www.brackediakoni.se

Comai använder smartphones och surfplattor som plattform för hjälpmedel till personer med kognitiva- och kommunikativa funktionsnedsättningar. Våra kunder är landsting, kommun och arbetsförmedling. Monter: E04:11.
www.comai.se

Connexa levererar personlig assistans med passion, glädje och engagemang. En rätt utformad och utförd assistans ger dig frihet att leva det liv du vill. Din frihet – Vårt mål. Monter: B05:08.
www.connexa.se (webbsajten är under uppbyggnad.)

Logotype för Decon Wheel

Decon Wheel, ett entreprenörsinriktat familjeföretag. Vi utvecklar kvalitetstillbehör och smidiga hjälpmotorer som passar till de flesta manuella rullstolar. Decon Wheel – ”Extend the Movement”.
Monter: C01:42.
www.deconwheel.se

 

Etac är ett expansivt företag som erbjuder hjälpmedel för personer med nedsatt rörelseförmåga. På mässan visar vi bl.a. manuella rullstolar, sittdynor, barnhjälpmedel, hygien och förflyttning. Monter: C02:31, C02:32 och C03:32.
www.etac.se

Frösunda LSS. Oavsett. Vi vet att alla är unika. Därför erbjuder vi personlig assistans som ska passa dig, det du behöver och vill ha. Oavsett. Frösunda finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Monter: oklart.
www.frosunda.se

Logotype för Furuboda

Föreningen Furuboda. Den ideella föreningen Furuboda driver bl. a Folkhögskola, KompetensCenter, Arbetsmarknadsprojekt och assistansverksamhet. Kom till vår monter och upptäck Ditt Furuboda. Monter: Oklart.
www.furuboda.se

Logotype för Genny Mobility

Genny 2.0 är ett fordon vars likhet aldrig funnits förut eftersom den kör i den riktning som anges av din överkropp. Ökar den personliga mobiliteten exponentiellt inom/utomhus. Provkör nu på mässan. Monter: B03:62.
www.gennymobility.se

God Assistans i Sverige AB anordnar personlig assistans för kunder i hela landet. Kom förbi vår monter så bjuder vi på kaffe eller något uppfriskande. Vi har tagit fram ett speciellt mässerbjudande som vi gärna berättar mer om.
Monter: B05:04.
www.godassistans.nu

GIL är ett kooperativ som samordnar personlig assistans utan vinstintresse. Vi har tröttnat på otillgänglighet och nedvärderande bemötande. Vill du vara med och engagera dig? Kom så snackar vi om det. Monter: C04:22
www.gil.se

Logotype för Handikappanpassning i Trestad

Handikappanpassning i Trestad har 20 års erfarenhet av fordonsanpassning med fokus på innovativa lösningar för personer med funktionshinder. Vårt motto är att tillgodose kundens behov och levererar unika lösningar efter kundens önskemål. Monter: B02:32
www.handikappanpassning.se

Logotype för Hjälpmedelsinstitutet

Hjälpmedelsinstitutet – ett nationellt kunskapscentrum. Vår kunskap bidrar till ett bättre samhälle för människor med funktionsnedsättning. Våra ägare är staten och Sveriges Kommuner och Landsting. Monter: C05:41.
www.hi.se

Hjälpmedelsteknik Sverige presenterar noga utprovade NYHETER på mässan. Måste provas: ergonomiskt sköna FÅTÖLJER med uppresning och massage. 5 års garanti! Ny unik designlinje starka EL-SCOOTRAR i härliga färger. Provkör ROLLZ! Monter: C04:32.
www.hjalpmedelsteknik.se

Logotype för Humana

Humana. Vi hälsar våra kunder och assistenter med vänner och familj välkomna till en mysig monter där vi bjuder på kaffe, eller annat läskande att dricka. Här kan ni koppla av en stund. Välkommen! Monter: C03:30
www.humana.se

Logotype för Informationscentrum för ovanliga diagnoser

Informationscentrum för ovanliga diagnoser. Ibland vet för många för litet. En ovanlig diagnos kan vara okänd för dem du möter. Vi har information som underlättar kommunikationen kring diagnosen.
Monter: C04:42
www.socialstyrelsen.se/ovanligadiagnoser

Logotype för Inerventions

Inerventions har utvecklat Elektrodress, ett unikt hjälpmedel  för ökad rörelse, aktivitet och funktion. Ett hjälpmedel för personer med spasticitet och felaktig muskelspänning. Välkommen till monter: C00:07.
www.inerventions.se

Logotype för Intressegruppen för Assistansberättigade

Intressegruppen för Assistansberättigade, IfA – arbetar intressepolitiskt – ger stöd till medlemmar och anordnare – kvalitetssäkrar anordnare med LSS intention som värdegrund – utbildar assistansberättigade, anordnare och assistenter m fl. Monter: B03:12.
www.intressegruppen.info

Logotype för JAG

JAG är en ideell förening för personer med flera stora funktionsnedsättningar, varav en avser den intellektuella förmågan. JAGs assistanskooperativ styrs av medlemmarna och drivs utan vinstintresse. Monter: B02:12
www.jag.se

Jump & Joy AB har utvecklat Hoppolek, en egenstyrd plattform med hopp, snurr och vibrationer för barn med grava funktionshinder. Vi är också återförsäljare för Headpod, en unik huvudhållare som ger rörelsefrihet. Monter: D02:05.
www.hoppolek.se

LSS-Partner. Vi vill att du som uppdragsgivare hos oss skall kunna utöva ett stort självbestämmande och inflytande över din assistans. Du kan alltid känna trygghet i att ha anlitat oss. Monter: B04:20.
www.lss.se

Logotype för Kom i Kapp - Rehatek

Kom i Kapp – Rehatek. Kom och mys i vårt sinnesrum, se sinnesstimulerande produkter och Kognitiva hjälpmedel. Handla direkt på mässan och känn på massor av spännande nyheter! Vi lottar ut kramfåtöljen Sensit. Välkomna! Monter: E03:09.
www.kikre.com

LYSTRA personlig assistans erbjuder erfaren, professionell och heltäckande personlig assistans, med rötterna i reformens grundidé om allas rätt till ett värdigt liv skapar trygghet hos de som vet sitt eget värde. Monter: B05:24.
www.lystrapersonligassistans.se

Made for Movement. Vi är alla skapade för rörelse men för vissa av oss är det ingen självklarhet. Innowalk och NF-Walker gör det möjligt för alla att röra sig på ett naturligt sätt. Monter: C05:46.
www.madeformovement.com

MAYDAY AID AB har mångårig erfarenhet av hjälpmedel för barn och ungdomar. På mässan Leva & Fungera 2013, kommer vi nu också att visa nya, moderna och innovativa hjälpmedel även för vuxna och äldre. Välkomna till monter C03:22!
www.maydayaid.se

Misa AB. Vi vet att alla som vill kan delta i arbetslivet med rätt stöd!Vi vänder oss till personer som har en önskan om att få arbeta och har svårigheter att på egen hand ta sig fram i arbetslivet. Monter: D02:06.
www.misa.se

Modern Arbetsteknik erbjuder instruktörsutbildningar och behovsanpassade personalutbildningar inom förflyttningskunskap, självskyddskunskap och föremålshantering. Monter: C01:27.
www.modernarbetsteknik.se

Logotype för Mölndals stad

Mölndals stad, Läger och Fritid arbetar med Läger, Kortidstillsyn och Kortidshem. Vi hoppas ge ert barn/ungdom ”en upplevelse för stunden och ett minne för livet” samtidigt som du som förälder får möjlighet till avlastning. Monter: C04:52.
www.molndal.se/lagerfritid

Logotype för Olivia Personlig Assistans

Olivia Personlig Assistans. Vi är ett varmhjärtat och väletablerat assistansföretag fyllt med kunskap och känsla. Personlig assistans hos oss bygger på ett genuint intresse av att ta hand om din assistans på ett professionellt sätt. Monter: B05:29.
www.olivia.se

OmsorgsCompagniet Personlig Assistans. Hos oss är du i fokus och därför erbjuder vi skräddarsydda lösningar efter dina behov. Med oss ska du känna dig trygg samt få det bästa bemötandet och servicen. Välkommen! Monter: B04:12.
www.oc.se

Optimal Assistans. Vi skapar självständighet för brukare som vill leva sina egna liv. Monter: B04:09.
www.optimalassistans.org

Logotype för OP-Utbildning

OP-Utbildning. Dags att stärka yrkesrollen? Skräddarsydda utbildningar i personlig assistans, hjärt-lungräddning och första hjälpen. Vi följer er utveckling – hela vägen! Monter: B04:41.
www.oputbildning.sePermobil. 1964 kunde man köpa den första Permobilen. Idag 50 år senare så är vi ett välkänt namn i hela världen. I Sverige har vi sedan 1990 kompletterat vår rullstolsframgång med allt inom bilanpassning. Monter: B04:32 och B04:42.
www.permobil.se

Logotype för Picomed

Picomed har ett brett sortiment av samtalsapparater, datoranpassningar, omgivningskontroll och stort urval av iPad tillbehör. Vi har också den populära appen Grid Player och kommunikationsprogrammet The Grid 2. Monter: E03:12.
www.picomed.se

Logotype för Provista         Logotype för Frölunda Data

ProVista Specialoptik/Frölunda Data. ProVista visar DaVinci och Kapten från Kapsys, vi visar också Tangentbord, Möss, Trackballs och mycket annat från Frölunda Data. Funktionell anpassning av arbetsmiljö och vardag för de flesta behov. Monter: B03:39.
www.provista-optik.se, www.frolundadata.se

Sommarsol Rehab & Rekreation. Sommarsol i Vejbystrand är en anläggning speciellt avsedd för gäster med funktionshinder. Sedan nästan 80 år tillbaka bedrivs här rehabiliterings- och rekreationsverksamhet. Monter: D02:09.
www.sommarsol.se

Somna AB. Kedjetäcket från Somna – En svensk produkt som ger lugn och ro. Somna är ett företag som utvecklar, tillverkar och distribuerar kognitiva hjälpmedel. Monter: B01:30.
www.somna.eu

Språkbussen AB – Pedagogiskt material för att prata om känslor och skapa en tecknande miljö.
Annorlunda Vision – Berättelser ur ett anhörigperspektiv. Träffa föreläsaren och författaren Stina Gidlöf. Monter E 01:16.
www.sprakbussen.se, www.annorlundavision.se

STIL anordnar personlig assistans helt utan vinstintresse. Vårt fokus ligger på hög kvalitet för våra medlemmar och anställda personliga assistenter. Vi eftersträvar ett samhälle tillgängligt för alla. Monter: B02:12.
www.stil.se

Syntolkning Nu i Sverige. Genom att vara bryggan mellan scen och publik förhöjer våra syntolkar upplevelsen. ”Jag glömde bort att jag inte kan se”, hör vi från besökarna. Föreningen finns och verkar runt om i landet. Monter: Oklart.
www.syntolkning.nu

Tobii Technology tillhandahåller ögonstyrda lösningar för alternativ och kompletterande kommunikation (AKK) och datoraccess. Lösningarna hjälper brukare att leva ett rikare och mer självständigt liv. Monter: E01:10
www.tobii.com

Logotype för Uriform

Uriform erbjuder TUMLE kudden som i många år hjälpt personer att få en bra position i liggande och sittande. Vi erbjuder också hjälpmedel för personer med Huntingtons sjukdom och liknande problematik. Monter: C01:50.
www.uriform.se

Stiftelsen Valjeviken. Till tillgängliga Valjeviken kan man komma för att vara på läger, gå på folkhögskolan eller för att få rehabilitering. Vår folkhögskola erbjuder anpassade kurser inom bl.a. musik, hälsa och idrott. Monter: C01:33
www.valjeviken.se

WS Mobility AB.  Erbjuder – Högkvalitativa golvsänkta bilar med låga driftskostnader samt individuella anpassningar på valfri bil. – Produkter med hög kvalitet som ger maximal frihet, som Stricker Handcyklar. Monter: B05:66 och B03:32.
www.woodstar.se

Zoomability AB erbjuder Zoom – ett terränggående, eldrivet enmansfordon som skapar körglädje och rörelsefrihet för alla, överallt. Zoomen tillgängliggör naturen för de med funktionsnedsättning i benen. Monter: C04:30.
www.zoomability.se

Ågrenska erbjuder familje- och vuxenvistelse, korttids- och sommarvistelse, personlig assistans, kurser, ADHD- och Familjestödskonsulent samt innehar Nationella Funktionen Sällsynta Diagnoser. Monter: E02:11.
www.agrenska.se