Njut av att surfa bekvämt från rullstolen

Hea Medical bjuder på en rad nyheter i form av rullstolstillbehör på Hjultorget i maj. Bland annat lanserar man Siesta som är en ny hållare till surfplattan. Vidare finns nya rullstolväskor från Holland och USA på programmet.

Siesta är ett klassiskt läsbord från Hea Medical och det kan nu även användas för surfplattor med hjälp av nya tillbehör.

– Fästanordning går att rotera ett kvarts varv vilket tillåter både stående och liggande vy. Fästet går att vinkla i sju steg. Fästet passar alla typer av surfplattor. Det är ställbart på bredden och på höjden, berättar Johan Fälemark på Hea Medical.

– Läsbordet kan du sätta ihop som du vill. Stor modell, liten modell, fotplatta med två hål för dubbla stativ, en med läsplatta och en med bricka t.ex. Läsplattan roterar runt sin egen axel och kan justeras i sju lägen.

Hea satsar även på att lansera en ny amerikansk rullstolsväska, från Bodypoint som är en av världens största leverantörer av bälten och selar för rullstolar.

En annan nyhet på väskfronten är Quokka bag från Holland.
– Den är designad för rullstolsanvändare av rullstolsanvändare, säger Johan Fälemark.

Mer om Siesta på Heas webbsida.

Mer om Quokka bag.

 

Elastiskt universalband.

Ett elastiskt universalband med förbättrad kardborrelåsning är en av nyheterna från Hea Medical på Hjultorget.

Bandet tillverkat av amerikanska Bodypoint, en av jättarna när det gäller hjälpmedel för positionering.

– Det är sex gånger starkare i dragriktningen med fyra gånger längre livslängd. Materialet är lättare att hålla rent och fastnar inte i textilier. Et stöd för överkroppen, underkroppen eller benen som ger större frihet och bättre stabilitet, säger Johan Fälemark, Hea Medical.