Premiär för Föräldrakrafts ljudtidning

Den här veckan blir Föräldrakraft äntligen tillgänglig som ljudtidning. Du som är prenumerant kan nu välja att lyssna på tidningen istället för att läsa den. Det gör du genom att ladda ned mp3-filer som du kan spela upp i datorn, mp3-spelaren eller mobilen.

Lo Thorsdotter på Iris Inter­media är utvald att läsa in För­äldrakraft. Hon har varit flitig inläsare de senaste tjugo åren och läser in tidningar och informationsmaterial till en rad olika kunder.

Vad tycker du om att läsa in Föräldrakraft?
- Jag känner mig väldigt glad över uppdraget. Det är mycket inspirerande att läsa en så välskriven och till innehållet viktig tidning. Föräldra­kraft blir ju tillgänglig för flera nu genom att vara ljudtidning och som inläsare känns det tillfredsställande att bidra till det.

Lo sitter i studion i snitt sex timmar varje dag.
- Det gäller att trivas med jobbet, och det gör jag verkligen. Det bästa här är att jag får möjlighet att göra olika typer av inläsningar. Man måste vara fokuserad och närvarande. Mitt knep är att vara lugn till sinnet och få god sömn. Då är jag en bra berättare.

- Jag uppskattar all typ av respons, även den som kommer av att man gjort fel. Ibland blir det fel uttal, och då gäller det att vara trevlig när lyssnaren hör av sig och påtalar felet, säger hon.

Vad är det svåraste att läsa in?
- Det är när man inte behärskar ämnet eller språket ordentligt. Det är en fasa.