Vågar näringslivstopparna dricka kaffe med Unga rörelsehindrade?

Unga rörelsehindrade bjuder in näringslivets toppar till en fika på Södermalm – och hoppas kunna övertyga om behovet av en utökad diskrimineringslag.

– En utökning av lagen är en demokratisk rättighet. Vi vill sätta oss ner med näringslivet och prata om varför en utökning av lagen behövs, säger Mikael Berghman, ordförande för Unga rörelsehindrade.

Näringslivets organisationer har varit allt annat än positiva till en skärpning av diskrimineringslagen med förbud mot otillgänglighet.

I onsdags fick riksdagen ett brev från Svenskt Näringsliv, Svensk Handel och Visita med argument mot en utökad diskrimieringslag.

– Det är en oförstående människosyn som gör att de ser kostnader i stället för ett människovärde, säger Mikael Berghman.

Idag skickar Unga rörelsehindrade en inbjudan till Christer Ågren (VD Svenskt Näringsliv, Karin Johansson (VD Svensk handel) och Eva Östling (VD Visita).

– Tanken är att de ska få en inblick i hur det är att ta en kaffe på Söder och samtidigt vara en medborgare med en funktionsnedsättning, säger Mikael Berghman.

Frågan är nu om näringslivstopparna vågar tacka ja till inbjudan.