Nyheter |

Aktiviteterna som ska inspirera mässbesökarna

På Hjultorget provade Paralympics-guldmedaljören Helene Ripa på paracykel. På Leva & Fungera får alla besökare chansen att prova de med.
ANNONS
Annons för HEA
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

I denna artikel

Paracykel, racerunning och rullstolshandboll – det är några av aktiviteterna som besökare på mässan Leva & Fungera kan få testa på.

Paracykel, racerunning och rullstolshandboll – det är några av aktiviteterna som besökare på mässan Leva & Fungera kan få testa på.

– Vi vill att så många som möjligt ska titta förbi aktivitetsytan och prova på olika idrotter, alla får testa, säger Michael Lindgren från Svenska cykelförbundet.

Det är föreningen Furuboda som står bakom själva aktivitetsytan på mässan och några stora aktörer finns på plats hela tiden för att inspirera besökarna.

– Det kommer finnas möjlighet att testa på paracykel. Och alla som cyklar 200 meter med vår handcykel är med i en utlottning om ett presentkort, säger Michael Lindgren.

Man kommer även kunna testa på både racerunning, rullstolshandboll och andra sporter som lokala aktörer från Göteborg visar upp.

– Det är såklart viktigt för oss att nå ut, det är ofta det stora bekymret, att få så många som möjligt att få reda på vilka idrotter som finns. Så därför är det ett fantastiskt tillfälle på mässor för oss att visa upp oss och besökarna att få testa på allt möjligt, säger Michael Lindgren.

 

 

Beställ HejaOlikas nyhetsbrev

Sidor ur Föräldrakraft nr 4

Beställ senaste numret av Föräldrakraft

Bli expert på LSS med hjälp av LSS-skolan!

Skip to content