”Anna-Karin är snäll”

Anna-Karin Strandberg och Mats Melin, även känd som ICA-Jerry, lärde känna varandra redan när de var små. Länge var de bara kompisar innan de blev ett par.

1993 förlovade sig Anna-Karin och Mats under en resa i Grekland.

– Jag minns att vi promenerade runt och pang så hade vi köpt ett par ringar. På kvällen skålade vi i rött vin, bytte ringar och sen sa jag ”Kan jag få en puss?”.

I höst ska de förlova sig en gång till med svenska ringar och någon gång i framtiden vill han gifta sig och flytta ihop med Anna-Karin.
– Det bästa med Anna-Karin är att hon är så snäll. Jag tycker väldigt myc­ket om henne. Om jag ska beskriva hur det känns så har jag en skön känsla i ryggmärgen. Men ibland när vi går på stan vill vi gå åt olika håll. Då bråkar vi. Jag tycker inte om att bråka.

Lagar mat
När de träffas så brukar de fika, äta på restaurang eller så lagar Mats middag.

– Jag är jätteduktig på att laga mat. Till exempel gratäng med ris och kassler och vitlök och tomater, det brukar bli jättegott.

Mats är till vardags vaktmästare på Hudiksvalls sjukhus. Han vill fortsätta spela teater och även mer film i framtiden. Kanske en actionfilm. Han spelar trummor sen nästan 30 år och gillar artister som Bruce Springsteen, Dire Straits, Bryan Adams och bluesartisten John Lee Hooker. Han drömmer om att spela i ett coverband.