Barnteater en höjdpunkt på Funka för livet denna vecka

Funka för livet har extra fokus på barn och ungdomar när man slår upp portarna för nästa mässa som äger rum i Kristianstad 19-20 oktober. På programmet står bland annat barnteatern ”Laurentsio och hans vänner”.

Funka för livet fortsätter också att satsa på utbildningar för yrkesverksamma. I Kristianstad blir det bland annat en föreläsning av Susanne Jessen om bemötande. På senaste mässan i Växjö var Susannes föreläsning fullsatt och mycket uppskattad.

Vidare kommer Jack Lukkerz att utbilda om funktionsnedsättning och sexualitet.

Från Furuboda medverkar logoped Håkan Larsson med en föreläsning om alternativ kommunikation och träning med stöd av dator och surfplatta.

Karin Boskovic från IfA, Intressegruppen för assistansberättigade, utbildar om FN:s barnkonvention. Vad innebär det för personlig assistans att barnkonventionen blir svensk lag?

På mässans talarlista finns även Malin Ovesson som berätter om hur det är att leva med tvångssyndrom. En mängd andra programpunkter är på gång, med siktet inställt på att besökarna ska få ta del av allt möjligt, från aktuell kunskap om musik- och ridterapi till tips om personlig assistans.

Mässans egen webbsida finns på funkaforlivet.se/kristianstad