Besvikelse över fördröjt extrastöd

- Åtgärdsgarantin får inte fastna i prestige, säger utbildningsminister Gustav Fridolin som utlovar ett omarbetat förslag under våren. Foto: Linnea Bengtsson.

”Nu måste alliansen ställa sig bakom en fungerande åtgärdsgaranti”

Annons

Annons för Durewall.se

Regeringens ska göra om förslaget om åtgärdsgaranti i skolan, för att få stöd av allianspartierna. Det kritiseras av Funktionsrätt Sverige.

– I dag ser vi att extra stöd i läsning, skrivande och räknande ofta dröjer. Det som börjar som ett litet problem för eleven hinner växa till stora hinder. Det här får inte fastna i prestige, här måste politiken kunna klara att nå samsyn, säger utbildningsminister Gustav Fridolin.

Men organisationen Funktionsrätt Sverige är besviken över att förslaget ska göras om under våren.

– Det handlar om ett politiskt spel från alliansens sida och inget annat, säger Lars Ohly, avgående ordförande för Funktionsrätt Sverige.

– De stora förlorarna är förstås de elever som inte får sina behov tillgodosedda i skolan. Detta får negativa konsekvenser för många; för elever med exempelvis dyslexi eller neuropsykiatriska tillstånd är det förödande.

– Vi hoppas att alliansen och Sverigedemokraterna släpper sitt spel, ställer sig bakom det nya förslaget och ser till barnens bästa så att vi får se en fungerande läsa-, skriva-, räknagarantin inom en snar framtid, säger Ohly.

Publicerad: 2018-02-12

Av: Redaktionen

Nyckelord: Gustav Fridolin, Lars Ohly, skola

Annons

Annons för Etac

Annons

Annons för Humana