Bonnier hoppar på nya trenden och hjälper Left is Right att expandera

Företaget som bara anställer personer med diagnosen Aspergers syndrom,
Left is Right, expanderar. Nu har dessutom Bonnier Invest och
Malmsten Invest gått in som nya delägare.

Strax före årsskiftet genomfördes en nyemission då bolaget fick in 7,5 miljoner kronor till den fortsatta expansionen. Pengarna kom bland annat från Bonnier Invest och Malmsten Invest som därmed blev nya delägare.

Föräldrakraft har tidigare haft reportage om företaget och dess grundare. I en stor intervju under hösten berättade skådespelerskan Suzanne Reuter i Föräldrakraft om sitt engagemang i företaget styrelse.

Nu meddelar företaget att man är på väg att förverkliga sina tillväxtplaner. Kontoret i Kristinehamn, där 20 konsulter arbetar, får under våren sällskap av ett nyöppnat kontor i Ronneby.

Under hösten väntas Left is Right dra igång sin konsultverksamhet även i Stockholm och sedan väntar Umeå och Göteborg, enligt en artikel i Dagens Industri.

– Left is Right har en expansionsplan som innebär 20 enheter på 20 platser i Sverige, med start november 2007. Detta innebär 400 riktiga jobb till personer som tidigare stod långt ifrån arbetsmarknaden, säger Olle Öberg, en av grundarna.

Left is Rights affärsmodell går ut på att anställa personer med Aspergers syndrom som har intressen och kunskaper inom språk, matematik och datorer.
– Alla uppdrag görs på våra kontor. Konsulterna åker alltså inte ut till kunderna. Vi har en anpassad arbetsmiljö där våra konsulter har sitt eget kontor och där de inte behöver anstränga sig för att fungera i den sociala miljön. Man måste inte fika med sina arbetskamrater om man inte vill och vi planerar inga teambuilding-övningar. Våra coacher leder varje konsult personligen, inte i grupp, och de finns alltid på plats, berättar Olle Öberg.

Left is Right har sin webbplats på http://www.leftisright.se