Familjeföretag på offensiv i pressad assistansbransch

Allt är inte nedåt i den krisstämplade assistansbranschen. Familjeägda Förenade Care går på offensiven. I januari förvärvades Hela Sveriges Assistans, HSA, och i mars visar man upp sig på Leva & Fungera.

– Vi har varit dåliga på marknadsföring men nu ska vi bli bättre på det. Det blir mer och mer valfrihet och därför är det viktigt att tala om att vi finns, säger Christer Henriksson, vd.

Att delta på Leva & Fungera, den största mässan på funktionshinderområdet, är ett steg i planen för fortsatt expansion för Förenade Care.

Utställare på mässan är även Hela Sveriges Assistans som man blev ägare till i januari 2019.

– Personlig assistans är än så länge bara en mindre del av vår verksamhet, eller 200 miljoner av omsättningen på 1,8 miljarder som är planen för 2019. Vi vill gärna växa med ytterligare 200 miljoner inom assistans, av egen kraft och med förvärv, men allt ska ske lugnt och kontrollerat och med bibehållen kvalitet för våra kunder, säger Christer Henriksson.

Företaget har hållit en ganska låg profil under de senaste åren medan man kontinuerligt växt inom äldreomsorg, sjukvård och sociala boenden bland annat.

– Vi har bra rykte och bra referenser, men nu ska vi även förstärka marknadsorganisationen så att fler får reda på att vi finns. Vi har alltid satsat hårt på kvalitet och trygghet, med den enskilda människan i fokus, säger Henriksson.

Hur ser ni på möjligheterna inom den allt mer pressade assistansbranschen?
– De ekonomiska ramarna är snäva, men det är också en fråga om hur man planerar, och att inte maximera vinstutdelning. Vi är ett familjebolag, som ägs av familjen Krogh, och som inte styrs av riskkapital eller börsen utan återinvesterar allt. Det gör det enklare att använda våra resurser.

– Vi vill utveckla personlig assistans, och vi har också märkt en förändrad ton från politiker och myndigheter, säger Christer Henriksson.

 

Läs mer

Alla artiklar om Leva & Fungera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *