Fler mässnyheter: madrasser, påhängscyklar och självtester

Mässan Leva & Fungera satsar på att vara en livsstilsmässa och den intresserade mässbesökaren kommer få möjlighet att upptäcka många nyheter hos utställarna.

Föräldrakraft fortsätter att tipsa om nyheter på mässan – där tryckavlastande madrasser, påhängscyklar och självtester är några av dem.

 

Innovativ madrass från Tranemo

En ny generations tryckavlastande madrasser, det visar Care of Sweden upp på Leva & Fungera. Madrassen Curocell Uno lanserades i januari och är utvecklad och framtagen i Sverige.

– Det mest unika är att madrassen är en innovation som tagits fram här på företaget i Tranemo, vi är de enda i Sverige som gör det här. Madrassen är helautomatisk och styrs via en touchskärm. Pumpen är tyst och väldigt användarvänlig, säger Oskar Andersson på Care of Sweden.

Madrassen är framtagen för att förenkla för både vårdpersonal och brukaren. Eftersom pumpen styrs digitalt, känner den av när brukaren ligger på madrassen och anpassar sig, så att brukaren inte får trycksår.

– Det här är en premiummadrass och vi riktar in oss både på den svenska och internationella marknaden, säger Oskar Andersson.

Mer info: www.careofsweden.se

 

Flexibla påhängscyklar

Sunrise medical har premiärvisning för de nya påhängscyklarna Attitude.

– Det finns påhängscyklar på marknaden sen tidigare, men Attitude är väldigt enkla att montera och ta av, vilket gör att man till exempel enkelt kan ta cykeln till affären och koppla bort den när man ska gå in och handla. Våra nya påhängscyklar är ett bra komplement till rullstolen som ger frihet i vardagen, säger Marie Wellmark på Sunrise medical.

Påhängscyklarna passar för vuxna och finns i tre olika varianter – manuell, hybrid eller helt motordriven.

Mer info: www.sunrisemedical.se

 

Testa dig själv hemma

Funderar du på om du är glutenintolerant eller har anlag för fetma? Swereco utökar sitt sortiment av självtesterna ”YesNo” och ser gärna att möjligheten ökar för människor att själv testa sig för vissa sjukdomar, anlag och allergier innan de går till doktorn. På Leva & Fungera visar de upp sina nya tester.

– Det finns inte så mycket självtester ute på marknaden, vi har satsat på ett större urval och vill få ut dessa till apoteken. Det här är smidigt, du köper ett test, skickar in provet till labbet och får svar via nätet, säger Conny Fridell på Swereco Group.

Mer info: www.yesnotest.se

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.