Från Seattle till Leva & fungera: Tre nyheter för rullstolsanvändare

Tre nya hjälpmedel från Bodypoint visas av Hea Medical på Leva & Fungera i mars. Det handlar om handtag, vristsele och hållare som på olika sätt gör rullstolen mer flexibel.

 

 width=
Joystickhandtag från Bodypoint.

Joystickhandtaget ”Svamp” passar för de flesta behov på vanliga elrullstolar. Svampen kapas enkelt med en vanlig kniv får att få rätt höjd. På toppen är ytan räfflad för bättre kontroll. Handtaget är flexibelt men samtidigt så styvt att det dämpar vibrationer vid körning och minskar risken för skador på elektroniska joystickkontroller.

 

 width=
Vristsele.

Vristselen ”All-in-one” har utvecklats för att ge ankelstöd och en balanserad och bekväm position i rullstolen. Genom att kroppen balanseras från foten får brukaren ökad kontroll över bål och huvud. Vristselen har både ett nytt kardborrelås och ett nytt Ergo-spänne som gör det enkelt att uppnå redan inställd position.

Midline Tri-lock är en ny produkt som gör det enklare att placera joystickhandtag, körpaneler och andra hjälpmedel för kommunikation mitt framför rullstolsanvändaren. Den kan också användas för hakstyrning och kindstyrning.

 width=
Midline Tri-Lock.

– Vår idé är att erbjuda smarta hjälpmedel från hela världen. Vi samarbetar med världsledande tillverkare som Bodypoint från Seattle som designar, utvecklar och producerar bälten och selar in-house. Produkterna testas hårt och man har drivit på utvecklingen för globala standarder som exempelvis ISO, säger Johan Fälemark, vd för Hea Medical.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *