Halv miljon söker eldsjäl i skolans värld

Hallå föräldrar, elever och skolfolk! Nu har ni chansen att rikligt belöna en skola som tar barn med läs- och skrivsvårigheter på allvar.
   
Bertil Hult, grundaren av EF Education och en av Sveriges rikaste, söker åter en skola som gör ett bra jobb med att hjälpa elever med dyslexi. Med ett pris på hela 500 000 kronor försöker han locka svenska skolledare att ta väl hand om elever som har läs- och skrivsvårigheter.

Just nu pågår nomineringsarbetet och senast den 30 april måste alla förslag om pristagare vara inlämnade. Rätt att föreslå skolor har både föräldrar, elever och skolorna själva.

Det är sjätte året i rad som priset delas ut. Det brukar hamna hos skolor som har en eller fler brinnande medarbetare med specialistkompetens som med stöd av skolans ledning lyckas genomdriva sina tankar om hur man bäst arbetar tillsammans med barn som har läs- och skrivsvårigheter – dyslexi.

Förra året gick priset till Tungelstaskolan. Läs mer här.

 Bertil Hult har själv egna erfarenheter av dyslexi och har i olika intervjuer berättat att han aldrig skulle klara sig utan stöd och hjälp med sin svårigheter. inte desto mindre har han varit en av Sveriges mest framgångsrikta företagare. Han har även egna barn med dyslexi.

Priset delas ut av Kronprinsessan Victoria vid en ceremoni på Lärarhögskolan i Stockholm under hösten.

Juryn som utser nomineringarna och den slutliga vinnaren, består av professorerna Martin Ingvar och Mats Myrberg, specialläraren Ann Kristin Oreland samt sekreteraren i Bertil Hults Stiftelse Louise Andersson.

Mer information om priset finns på www.vre.se

Läs även ”Skola får pris för arbete med dyslektiker”.