Hjälpmedel att vara stolt över

Stolt över att vara annorlunda. Så presenteras de nya produkterna från Krabat som visas upp på Leva & Fungera i Göteborg i april av Fysionord.

– Krabat startades av en förälder, Tom-Arne, som fick en son med CP-skada. Han saknade snygga, lätta hjälpmedel där hans son kunde vara aktiv och dessutom stolt över att vara annorlunda, berättar Lotte Wemmenborn, leg sjukgymnast på Fysionord.

– Tom-Arne satsade stort och med sin erfarenhet från högteknologiska lösningar inom industrin utvecklade han sadelstolar, sadelrullstol, krypvagn och simhjälpmedel som har allt det han önskade till sonen Casper.

Krabat Jockey är en sadelstol som har fått flera designutmärkelser och  finns utställd på New York Museum of Modern Art.

– Sadelstolen är inte bara ”cool” utan erbjuder en sittställning som är svår att överträffa i en traditionell stol. Det vågar jag säga efter 20 års erfarenhet av barn och hjälpmedel, säger Lotte.

Sadelstolen Jockey hjälper barnet att sitta bättre med minskad spasticitet. Den är också lätt att fälla ihop för att ta med i en vanlig familjebil när barnet ska på kalas eller något annat skoj.

Fysionord har en webbplats på www.fysionord.se