Kärlek bakom kulisserna

På Glada Hudik-­tea­tern flödar kärleken. Flera par har under åren kommit och gått i kulisserna, några har hittat varandra här och några har varit tillsammans innan teatern startade. Turnén sätter dock kärleken på prov.

Idag är ensemblen i Gävle för att spela sista föreställningen av tre, och Toralf Nils­son och Lotta  Daniels­son berättar om hur det är att vara ett par på teatern.

Toralf och Lotta träffades för första gången 1996.
– Jag blev intresserad av Lotta direkt men hon nobbade mig den gången, berättar Toralf.

Ändrade sig
Men nästan 15 år senare, efter många år tillsammans på teatern, ändrade Lotta sig, och en kväll tog hon saken i egna händer. De hade spelat på Cirkus i Stockholm och efter föreställningen gick Lotta rakt fram till Toralf och gav honom en puss på munnen. Han blev ganska förvånad.
– ”Nämen, vad nu då?!” tänkte jag.

Kärleken till Lotta beskriver Toralf på flera sätt.
– Lotta är jättefin. Hon är rätt tjej för mig. Det rusar och susar i kroppen, som en vårbäck som porlar.

Lotta är lite mer rakt på sak:
– Kärleken känns i magen, och Toralf är trevlig, snäll och charmig.

Men efter många dagar på turné kan det bli lite bråk.
– Ibland bråkar vi, särskilt om det är sista föreställningen och vi är trötta. Men vi blir snabbt vänner igen, försäkrar Lotta.
– Visst har vi olika åsikter, men det måste man ju få ha, bara man är ärlig och säger vad man menar, säger Toralf.

Förlovning i Central Park
I juni förra året förlovade de sig i Central Park i New York, under Glada Hudiks gäst­spel på Broadway. Toralf berättar att han var nervös före förlovningen.
– Jag tänkte att jag kanske gör bort mig. Det är ju första gången jag förlovar mig. Men så frågade jag och Lotta sa ja!

Lotta och Toralf åkte häst och vagn till platsen där de bytte ringar, och Lotta minns att hon började gråta på vägen dit.
Toralf har fått många kärleksbrev sen han blev känd. Det kommer även emellanåt mejl till teatern från tjejer som vill träffa honom.
– Jag har alltid varit rädd för att inte duga som jag är, så jag kan inte fatta att det är så. Men man får inte kyssa andra, bara kramas.

Hemma i Hudiksvall bor de i separata delar av staden. Lotta har nyligen flyttat till egen lägenhet och funderar på att skaffa katt. Hon tycker att det är för stort att flytta ihop just nu.
– Det känns bra att bo själv, att man får göra precis som man vill.

Sover hos varandra
Lotta och Toralf pratar i telefon några gån­ger i veckan och sover över hos varandra ibland.
– Då brukar jag hyra film till dig, påminner Toralf.

Lotta och Toralf har skådespeleriet gemensamt.
– Vi älskar teatern båda två. Det händer att jag gråter när Lotta inte är hos mig. Det är väldigt jobbigt att vara utan henne.

Båda vill fortsätta med skådespeleriet framöver. Om det blir bröllop får tiden utvisa.
– I så fall kanske jag har på mig något sånt här, säger Lotta, och visar sin vita blus med volang och fortsätter, eller något i skinn. Jag och Toralf är som Hu­diks­valls egen Kronprinsessan Vic­toria och Prins Daniel!