Nyheter |

Kräver lagändring nu – utan nya dröjsmål

Pelle Kölhed.
ANNONS
Annons för HEA
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

I denna artikel

’- Åsa Regnérs vaga uttalanden om att skynda på förändringar inom LSS och assistans räcker inte, säger Handikappförbundens Pelle Kölhed. Han vill inte ha något tilläggsdirektiv till LSS-utredningen – det skulle ytterligare fördröja åtgärderna.

– Åsa Regnérs vaga uttalanden om att skynda på förändringar inom LSS och assistans räcker inte, säger Handikappförbundens vice ordförande Pelle Kölhed i ett uttalande idag.

– En lagändring brådskar och bör skyndsamt beredas för att få stopp på dessa missförhållanden, säger Kölhed.

I en debatt i riksdagen igår antydde Åsa Regnér att det kunde bli aktuellt med ett tilläggsdirektiv till den pågående LSS-utredningen, men även detta kritiseras av Pelle Kölhed.

– Ett tilläggsdirektiv skulle fördröja denna viktiga process, säger han.

Handikappförbunden har skärpt tonen mot regeringens oklara uttalanden om framtiden för assistans och LSS-lagstiftningen.

– När Åsa Regnér kommenterar dagens situation med individer och familjer som dagligen drabbas av indragningar och avslag av personlig assistans, är det med samma vaga tonläge som varit utmärkande för hennes förhållningsätt till frågan, säger Pelle Kölhed.

– Det krävs snabba åtgärder för att räta upp det sluttande plan som hanteringen av personlig assistans och LSS är idag, anser Kölhed.

  

Beställ HejaOlikas nyhetsbrev

Sidor ur Föräldrakraft nr 4

Beställ senaste numret av Föräldrakraft

Bli expert på LSS med hjälp av LSS-skolan!

Skip to content