Mässpremiär i 15 bilder! | HejaOlika

Mässpremiär i 15 bilder!

Två av Sveriges bästa bordtennisspelare visade sina talanger - Viktor Söderlund och Tobias Andersson.

ANNONS

Annons för LSS-skolan

ANNONS

Annons för Särnmark

ANNONS

Annons för Humana

ANNONS

Annons för CJ Advokatbyrå

ANNONS

Annons för USKA

ANNONS

Annons för Linnea och Josef Carlssons stiftelse

ANNONS

Annons för Etac

Det blev en fartfylld premiär för nya hjälpmedelsmässan FRI 2012 i Malmö under onsdagen. Där mötte vi bland annat två av Sveriges bästa bordtennisspelare som visade sina talanger – Viktor Söderlund och Tobias Andersson.

Det blev en fartfylld premiär för nya hjälpmedelsmässan FRI 2012 i Malmö under onsdagen.

Det var hög aktivitet på mässgolvet samtidigt som seminarierna om allt från assistans till senaste nytt på app-fronten lockade många besökare.

Foto

Ewa Pihl Krabbe, politiker från Region Skåne, invigde mässan genom att klippa bandet på onsdagsmorgonen.

Foto

Marit Sundin från Add Movement visade hur smidigt och snabbt man kan ta sig fram med en specialanpassad Segway.

Foto

Sebastian Sjöberg och PrisonCraft Studios hade premiär för appen Dialog som underlättar för personer med afasi och andra kommunikationsnedsättningar.

Foto

Om regeringens planer för hjälpmedel och assistans talade Ragnwi Marcelind, statssekreterare hos Maria Larsson på Socialdepartementen…

Foto

… som även utfrågades av Veronica Hedenmark allt medan kameran spelade in mötet för senare visning på webbsajten www.assistans.tv vilket är VH Assistans egen tv-kanal.

Foto

”Om en bild” heter Andreas Olsson och Daniel Solvings nya app för iPhone och iPad som ursprungligen utvecklades för att hjälpa Daniels egen son Olle, med diagnosen Fragile-X, men som snabbt fått många användningsområden. Företaget heter Adapted och finns på www.adapted.se

Foto

Den tysktillverkade sängen RotoFlex lanserades på onsdagen på den svenska marknaden av danska företaget Lewel Plus. Henrik Andersson från Helsingborg var en av de nyfikna besökarna i montern.

Foto

Pingisstjärnorna Viktor Söderlund och Tobias Andersson visade hur roligt man har som bordtennisspelare. Åtminstone om man (som Tobias) siktar på EM i Italien nästa år eller om man (som Viktor) hoppas på en landslagsplats.

Foto

Comai är ett av de företag som fått igång rusningen efter mobil-appar som den nya tidens hjälpmedel. Anna-Carin Bergius och Ulf Forsell hade fullt upp i montern på FRI 2012.

Foto

Jörgen Andersson och Yvonne Sommerfeldt från Region Skånes specialenhet för datorbaserade hjälpmedel, DAHJM, visade både specialbyggda hjälpmedel som Tobii Communicator med ögonstyrning och appar som ”Grid” på en iPad.

Foto

Jessica Jönsson och Dobby representerade Service- och signalhundsförbundet och gav många praktiska exempel på att hunden kan vara människans bästa vän.

Foto

Elektrodräktens uppfinnare Fredrik Lundqvist var uppskattad föreläsare och hade lockats till mässan i Malmö av projektledare Annette Sandström.

Foto

Grunden Malmö var en av många föreningar som var på plats på FRI 2012. De representerades av Albin Lindell, Stefan Truedsson, Barbara Ogrodnik och Victoria Leidersdorff.

Foto

Erik Lagerlöf övertygade många mässbesökare om Segways förträfflighet. Här på en tur runt mässan med Sofia Andersson.

Foto

Det var gott om folk på mässgolvet större delen av onsdagen. Och mässan fortsätter hela torsdagen.

Mer information om mässan finns på webbsajten www.fri2012.se

Publicerad:
2012-09-26

Av: Redaktionen

Nyckelord:
FRI 2012, FRI 2013, hjälpmedel


ANNONS

Annons för LSS-skolan

ANNONS

Annons för Linnea och Josef Carlssons stiftelse

ANNONS

Annons för CJ Advokatbyrå

ANNONS

Annons för Särnmark

ANNONS

Annons för USKA

ANNONS

Annons för Humana

ANNONS

Annons för Etac

STÄNG
Skip to content