Nio paralympier klara för London

Nio paralympier och tre lag är klara för Paralympics i London  som börjar i slutet av augusti.

Det går bra för svensk paralympisk idrott. Rullstolsrugbyn segrade i EM och har tagit tillbaka sin plats i Paralympics, efter att ha varit borta från både Aten och Peking.

–  Det ser lovande ut i många idrotter och jag har känt på stämningen i truppen att det finns en stark tro på att man ska lyckas. Som jag ser det så har vi fler aktiva med medaljchanser i det här spelet än vi hade i Peking, säger truppledare Hans Säfström på Svenska handikappidrottförbundets webbplats, shif.se.

Stora förhoppningar
Inom friidrotten hyser Svenska handikappidrottsförbundet stora förhoppningar, bland annat tack vare att utvecklingsstörning återigen får vara med i Paralympics sedan uteslutningen i Sydney 2000.

– På försommaren när truppen är fastslagen kan jag sätta definitiva mål, men det känns som om vi denna gång skulle kunna prestera i paritet med Peking eller kanske högre än så. Förutom de redan etablerade världsstjärnorna så har vi en gyllene, ung generation idrottare med oss som kommer kunna prestera i många spel framöver, säger Säfström. +