Ny hjälpmedelsmässa kommer till Halmstad

Om några dagar står funktionshinderfrågorna i fokus i Halmstad.
På måndag och tisdag kommer mässan Funka för livet för första gången till Halmstad Arena.

Ett 80-tal företag och föreningar puffar för hjälpmedelsnyheter och andra viktiga produkter och tjänster för personer med funktionsnedsättningar.

Många kända namn medverkar också med föreläsningar, precis som när Funka för livet tidigare i höst anordnades i Karlskrona.

– Malin Ovesson är av de som föreläser och hon berättar hur det är att leva med tvångssyndrom. Malin föreläste även i Karlskrona när vi arrangerade Funka för livet där i september och hennes föreläsning var välbesökt och mycket omtyckt, säger Håkan Gröön, projektledare på Funka för livet.

Andra kända föreläsare är Aron Anderson och Mikael Andersson, som både är mycket populära som inspiratörer.
Hemkommunen Halmstad passar också på att medverka med en presentation av ”Den inkluderande kommunen”. Det är kommunstyrelsens ordförande Carl Fredrik Graf som berättar om detta.

Bland utställarna visas allt från servohandskar och tippbara badkar till bolltäcken och Mollii-dräkten. Liksom bilanpassningar och traditionella hjälpmedel. Men också appar för smarta telefoner. Det blir uppvisning av service- och signalhundar och möjighet prova på rullstolsbasket och rullstolshinderbana med mera.

På plats är också Myndigheten för delaktighet med bland annat Raymond Dahlberg och Maria Gill som tipsar om utvecklingen när det gäller välfärdsteknologi i stort.

Mässan har en egen webbsajt på http://halmstad.funkaforlivet.se

Fler artiklar om Funka för livet finns samlade här.