Nya numret ute den 9 januari

Idag vill vi önska våra läsare en riktigt God Jul och Gott Nytt År. Vi sänder januariutgåvan till tryck och tar nu ledigt över helgerna.

Men nästa pappersutgåva är alltså snart ute – runt den 9 januari dimper den ned i brevlådorna.

Januarinumret är fullmatat med många högaktuella teman, guider och reportage på sina 84 sidor.

På omslaget och i den stora intervjun möter du Tommy Lignell från ”det okända landslaget”, som tack vare Zlatans sponsring kunde åka till fotbolls-VM i Brasilien. Tommy berättar hela den fantastiska historien om fotbollslandslaget för personer med inlärnings­svårigheter.

Tema Assistans handlar om hur man väljer rätt assistansanordnare.

Tema Habilitering. Vårt 14-sidiga tema om habilitering ger många tips genom inspirerande reportage från bland annat rehabiliteringsteamet på Folke Bernadotte regionhabilitering i Uppsala. Här får du också läsa om hur utlåning av hjälpmedel berikar livet för Dennis. Vidare ett reportage om Lukas som har en sällsynt sjukdom.

Med hjälp av skoltemat kan du förhoppningsvis göra ett bra val av skola för just ditt barn.

Tema Kollo & resor har reportage både från kollo och från tågresor, och förstås många bra tips.

Vi siktar på att bjuda på en ännu bättre tidning 2015, bland annat genom två nya artikelserier under vinjetterna Psykisk hälsa och Baby & barn.

Psykisk hälsa: Missa inte vår intervju med Kajsa Råhlander om oron för vem som tar över ansvaret för det vuxna barnet när man som förälder inte orkar längre. En viktig artikel, både för föräldrar och för professionella.

Baby & barn: Den allra första tiden med ett nyfött barn kan vara mycket omtumlande, särskilt om barnet föds med någon form av funktionsnedsättning. Detta ska vi spegla i en ny artikelserie som om tidigt samspel.