Ledare: Nyheter om ett samhälle för alla

För åtta år sedan var det med andlös spänning som vi förberedde första numret av Föräldrakraft. Det blev en snabb succé, tidningen visade sig fylla ett stort behov.

I sommar är det dags igen. Vi som gör Föräldra­kraft släpper ännu en tidning, en uppstickare i tabloidformat fylld med snabba nyheter, analyser och debatt om allt som har med omsorg att göra.

Namnet Dagens Omsorg markerar inriktningen på nyheter och aktuell analys.

Samtidigt fortsätter vi att utveckla Föräldrakraft, som glädjande nog får fantastisk respons från er läsare. Men vi är inte nöjda. Föräldra­kraft kan bli ännu bättre på att reda ut hur systemen funkar och vad man har rätt till.

Behovet av tidningen har inte minskat – samhällets skyddsnät är fortfarande fullt av revor.

Varför Dagens Omsorg? Behovet av kunskap inom omsorgen är mycket stort. Det behövs verkligen en oberoende och kritisk tidning som utgår från allas rätt att vara jämlika medborgare.

Dagens Omsorg skriver för anhö­riga och enskilda i behov av stöd, ett perspektiv som gör den värdefull för alla inom omsorgerna.

Målet är att Dagens Omsorg blir snabb och lättläst, men också går djupare än andra medier. Vi tänker satsa på en seriös uppföljning av löften och utred­ningar, för en bättre omsorg.

Snart finns två olika tidningar som kompletterar varandra:

Dagens Omsorg blir den enda nyhetstidningen med fullt fokus på bevakning av omsorgerna. Snabb, initierad, förklarande.

Föräldrakraft fortsätter vara det ledande magasinet om funktionsnedsättnings­frågor, med ambitiösa teman och guider om bland annat föräldrastöd, skola, arbete och vård, alltid på föräldrars sida.

Båda tidningarna blir oberoende, pådrivande och med en helhetssyn.

Första numret av Dagens Omsorg släpps i samband med Almedalsveckan som startar 29 juni. Vill du provläsa premiärnumret utan kostnad?

Mejla osspren@faktapress.se senast 15 juni så kommer den i brevlådan. Jag hoppas att du vill vara med från starten!